x
Annonce
Varde

Nyt forløb på biblioteket skal holde senior-hjerner friske

Gennem blandt andet dans bliver seniorer udfordret kognitivt for at holde hjernen frisk længere i et nyt forløb, biblioteket udbyder. PR-foto

Varde: Det gælder om at holde hjernen frisk så lang tid som muligt. Her er fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær vigtige faktorer, og det er aldrig for sent at gå i gang.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse om et nyt forløb for seniorer, Varde Bibliotek inviterer til i samarbejde med Musik & Billedskolen, Dance Company Twenty, Sct. Jacobi Kirke, Center for Sundhedsfremme og Happy Footsteps.

"Turen går til", hedder det, og det er et forløb under den landsdækkende kampagne "Hold hjernen frisk", hvor man gennem sang, dans, musik og hjernegymnastik i fællesskab giver sin hjerne gode betingelser for at holde sig frisk.

På 12 hverdagsaftener i løbet af foråret kan seniorer lade sig udfordre af sang, musik, dans, hjernegymnastik og et nyt fællesskab. Første gang er 23. marts, den sidste gang er 15. juni.

Det er gratis at deltage i forløbet, men det er forpligtende, og man skal være indstillet på at gennemføre nogle spørgeskematests.

- Det er sjovt og ikke spor farligt, understreges det i pressemeddelelsen.

Tilmelding sker hos Ditte Maj Sjørslev, Varde Bibliotek, senest 18. marts. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Annonce