Annonce
forside

Nyt forskningscenter i Esbjerg vil hjælpe energisektoren

Dong, som netop har skiftet navn til Ørsted, er en af de virksomheder, der forventes at indgå i et samarbejde med det nye forskningscenter i Esbjerg. Centret, der hører under SDU, har ni forskere tilknyttet og skal blandt andet finde frem til en ny forretningsmodel. Arkivfoto

Skandinaviens første center, som skal hjælpe energisektoren med en række udfordringer, er etableret hos SDU i Esbjerg. Målet er et udvikle en ny forretningsmodel og oparbejde viden.

Annonce

Esbjerg: Syddansk Universitet i Esbjerg har etableret et nyt forskningscenter, der skal hjælpe virksomheder i energisektoren med at løse en række udfordringer. Centret er det første i Skandinavien, der skal forske i økonomi, strategi og ledelse i relation til energisektoren.

The Energy Management Centre - som forskningscentret hedder - går efter at udvikle en helt ny forretningsmodel og vil desuden gerne skabe viden og værdi til gavn for private virksomheder og offentlige myndigheder i både Danmark og Europa.

- Vi vil blandt andet undersøge, hvilke beslutninger virksomheder tager, når de fastsætter priser eller investerer i netværk og forretningsudvikling. Forkerte investeringer påvirker priserne på strøm, så forbrugerne enten betaler for lidt eller for meget, og det er et problem for alle parter, siger professor MSO Magnus Söderberg, som står i spidsen for det nye center.

Det er ofte komplekst at drive energivirksomheder, og professoren mener, at der både fra et virksomheds- og et forbrugerperspektiv er brug for mere viden om energimarkedet.

Centrets forskere vil løbende arbejde sammen med virksomheder i energisektoren for at få forståelse for de udfordringer, virksomhederne står med, og for at finde løsninger til, hvordan udfordringerne bedst håndteres.

- Vi vil intensivere samarbejdet med virksomheder som Dong (som netop har skiftet navn til Ørsted, red.) og Syd Energi. Ambitionen er, at vi ved en fælles indsats kan finde frem til en forretningsmodel, som virksomhederne ser potentiale i. Vi interesserer os samtidig for, hvordan kunderne forbruger energi, og hvordan markedet og efterspørgslen vil se ud om ti år, siger Magnus Söderberg.

En professor i spidsen

Magnus Söderberg tiltrådte 1. september 2017 stillingen som professor MSO og leder for det nye forskningscenter i Esbjerg, kaldet The Energy Management Centre.Der er tilknyttet ni forskere til centret, som hører under Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi ved SDU Esbjerg.

Magnus Söderberg er blandt andet ved at undersøge, hvordan lokale monopoler på energimarkedet reagerer på truslen om strengere regulering.

Han kommer fra en stilling på universitetet i Göteborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce