Annonce
Billund

Nyt forslag fra byrådskandidater fra de to store partier: Lad ordblinde børn få undervisning på kommunens mindste skole

Det er meget vigtigt for lokalsamfundet, at Stenderup Skole bliver bevaret. Det mener både Stephanie Storbank (V) og Heidi Nielsen (S), som derfor vil arbejde for at tilføre skolen yderligere kompetencer. Folk i lokalsamfundet skal nemlig ikke hele tiden gå og være bange for, om skolen lukker i nær fremtid, mener de. Foto: Alex Hermann
Hvis Stenderup-Krogager skal udvikle sig, er det ekstremt vigtigt, at den lokale skole bliver bevaret. Det mener to lokale byrådskandidater, som derfor vil arbejde på at flytte kompetencer til Stenderup Skole.

Stenderup-Krogager: Mange lokalpolitiske emner er vigtige, men for de lokale kandidater i Stenderup-Krogager er der alligevel én ting, som overskygger de andre: Den lokale skole i Stenderup skal bevares.

- Vi kan ikke undvære at have en skole herude. Det er en livsnerve, siger Heidi Nielsen (S), der får opbakning til den holdning fra Stephanie Storbank (V).

- Det er vigtigt, at vi får fjernet frygten for, at skolen bliver lukket, for det er ikke givtigt for bosætningen eller selvfølelsen, hvis man hele tiden skal gå og frygte, at kortet med Stenderup Skole skal blive smidt på bordet igen, siger Stephanie Storbank og opridser de medfølgende effekter, hun frygter, hvis den lokale skole ender med at blive lukket.

Annonce

- Hvis skolen lukker, så lukker foreningslivet. Så flytter folk herfra, og så lukker købmanden, og så får vi en meget tom landsby, hvor vi risikerer, at der flytter borgere til, som er meget dyre for kommunen. Så kommunen har i sidste ende en meget stor interesse i at sikre, at vi fortsat har en bæredygtig skole herude. De afledte konsekvenser kommer ikke altid med i det store regnestykke, siger Stephanie Storbank.

Vigtigt at bevare skolen

Heidi Nielsen blev i 2017 valgt til byrådet for Borgerlisten. En tværpolitisk liste, der ved flere lejligheder foreslog, at Stenderup Skole blev tildelt en minimumssats, selvom elevtallet skulle falde yderligere. Det er en idé, som Heidi Nielsen fortsat ikke afviser.

- Hvis det er det, der skal til for, at vi kan bevare skolen herude, kunne det stadig være en mulighed. Men jeg ser helst, at vi finder noget, som vi kan tilføre skolen, så den får ekstra elever, siger Heidi Nielsen.

På den modsatte side af bordet er Stephanie Storbank ikke begejstret for idéen om en minimumssats til den lokale skole.

Heidi Nielsen

 • 49 år.
 • Født i Stenderup-Krogager. Opvokset i Grindsted, men købte i 2000 sit barndomshjem i Stenderup-Krogager.
 • Arbejder på et bosted inden for handicap- og psykiatriområdet på Sydtoften i Grindsted.
 • Gift med Tom, som arbejder på Lego. Sammen har de to børn på 22 og 27 år.
 • Blev i 2017 valgt til byrådet for Borgerlisten med 119 personlige stemmer. I 2020 valgte Borgerlisten at nedlægge sig selv, og dens to byrådsmedlemmer meldte sig i stedet ind hos Socialdemokratiet.

- Jeg er bange for, at det ville gøre det mere sårbart, hvis Stenderup Skole blev dyrere at drive end andre. Så ville endnu flere kunne pege fingre af den og argumentere for at lukke den. Så det er vigtigere, at vi arbejder på at få mere kvalitet ind frem for at gøre det dyrere, siger hun.

Den omtalte kvalitet kunne være tilførslen af en ekstra linje - eksempelvis for ordblinde eller børn med læsevanskeligheder, som kunne samles i Stenderup. Det er en tanke, der har vist sig at fungere fint i Esbjerg, forklarer Stephanie Storbank. Den idé er der opbakning til på den modsatte side af bordet.

- Jeg vil gøre alt for, at vi stadig kan have en skole herude. Men vi er helt enige om, at det bedste vil være at tilføre den mere, så den kan drive sig selv, supplerer Heidi Nielsen.

Annonce

Kedelig proces omkring lukning

Det er ikke længe siden, at Stenderup-Krogager mistede sit plejecenter. Ved den lejlighed stemte både Heidi Nielsen og Stephanie Storbank mod flertallet i deres partier. Selvom historien endte godt, da Engbo nu er solgt til en privat aktør, der har omdannet ejendommen til bostedet Huset Mølgaard, brød de to lokale politikere og kandidater sig ikke om måden, det foregik på.

- Ønsket var, at man havde taget landsbyen ind tidligere i processen, i forhold til hvad man kunne bringe hertil, når man tager noget herfra, så man ikke afvikler landsbyen. Det er ikke sikkert, at vi skal have alt alle steder i kommunen, men vi skal være sikre på, at vi ikke skaber dårligere landsbyer, siger Stephanie Storbank.

Man skal selvfølgelig dokumentere nogle ting, men alt det dokumentation, som alligevel aldrig bliver læst af nogen, skal man stoppe med, så medarbejderne i stedet kan bruge deres tid på kerneopgaven.

Heidi Nielsen (S)

Her er Heidi Nielsen enig. I den ideelle verden havde politikerne kunnet stemme for et salg af ejendommen, samtidig med at de besluttede at lukke plejecentret, mener de.

- Man skulle have holdt den snak inden for lokalrådet, så det ikke havde skabt uro. At sådan nogle informationer kommer ud til borgerne, skaber stor utryghed og uvidenhed, siger Heidi Nielsen.

Det er altså mere processen end bundlinjen, som de to lokale kandidater ikke kunne acceptere. At lokalområdet ikke længere skal have et plejecenter, var vanskeligt at komme udenom.

- Som økonomisk case var det svært at se Engbo have en fremtid, for det er svært at argumentere for at holde hånden under et lille sted, hvis det til gengæld generelt i kommunen blev underlagt en dårligere service, lyder det fra Stephanie Storbank.

Annonce

For meget Excel - for lidt menneske

Heidi Nielsen arbejder til daglig som pædagogisk assistent inden for handicap- og psykiatriområdet i Grindsted. Her er hun stødt på en række udfordringer, der for hende er blevet til mærkesager: For meget Excel-ark og for lidt fokus på de menneskelige aspekter.

- Man kan godt sidde og lave skemaer for, hvad en sosu-assistent skal nå, men man glemmer at tage højde for, at der også lige skal være tid til at sige hej og få skoene af, siger Heidi Nielsen, som derfor gerne vil tage et opgør med al den dokumentation, som de kommunale medarbejdere bliver pålagt at udføre.

Stephanie Storbank

 • 38 år.
 • Har boet i Stenderup-Krogager i 10 år.
 • Barnefødt i Holstebro, men har i mellemtiden boet mange forskellige steder, blandt andet i Aalborg, Viborg og Bjerringbro samt uden for landets grænser.
 • Gift med Kenneth, som arbejder som kommerciel direktør hos TripleNine i Esbjerg. Sammen har de tre børn mellem 9 og 15 år.
 • Er uddannet sygeplejerske og har en kandidatgrad i pædagogisk psykologi.
 • Er i indeværende byrådsperiode formand for unge- og kulturudvalget.

- Jeg vil i hvert fald hellere bruge penge på folk på gulvet ude hos borgerne end på administration og konsulenter. Man skal selvfølgelig dokumentere nogle ting, men alt det dokumentation, som alligevel aldrig bliver læst af nogen, skal man stoppe med, så medarbejderne i stedet kan bruge deres tid på kerneopgaven, siger Heidi Nielsen, der peger på trivslen blandt medarbejderne som et område, der bør have politisk fokus.

- Vi har for mange medarbejdere, der ikke trives. Der er for mange sygemeldinger, og for mange der søger andre steder han og ikke er her i så lang tid. Jeg er bange for, at det er, fordi presset er for stort, og vi får brugt deres faglighed forkert, siger hun.

Stephanie Storbank er enig. Hun vil se positivt på alle de idéer, der kan være med til at sætte personalet mere frit i stedet for at være underlagt stringente regler.

- Det kunne være spændende at lave en undersøgelse af, om vi skal have en fire dages arbejdsuge på rådhuset. Vi fandt ud af under coronanedlukningen, at mange gerne vil arbejde hjemmefra, og hvis det kan fungere, skal vi give mere frihed til, at folk kan gøre det, siger hun.

Annonce

Børnene bliver prioriteret

Billund Kommune har for ganske nylig fejret 10 års fødselsdag for visionen om Billund som børnenes hovedstad. En vision, som kommunen er meget stolt over, men som mange almindelige mennesker til stadighed har lidt vanskeligt ved at forstå, hvad i virkeligheden er og betyder. De to kandidater fra Stenderup-Krogager er dog ikke i tvivl om, at visionen er meget givende, og at Billund Kommune får utrolig meget godt for de seks millioner kroner, som hvert år bliver skudt i projektet.

Medarbejderne skal sættes mere fri og bruge mere tid på kerneopgaver i stedte for dokumentation, som ingen alligevel læser, mener Heidi Nielsen (S). - Det kunne være spændende at undersøge, om vi skal have en fire dages arbejdsuge på rådhuset, lyder det fra Stephanie Storbank (V). Foto: Alex Hermann.

- For mig er det enormt vigtigt, at Børnenes Hovedstad er en manifestation af, at her gør vi tingene lidt anderledes. Både qua de faciliteter, som børnene har, men også i forhold til de muligheder og pædagogiske tiltag, som vi byder børnene, siger Stephanie Storbank.

- Vi prioriterer børnene. Alle vores pædagoger har været på en diplomuddannelse, og vores normeringer ligger i toppen. De er faktisk bedre, end hvad BUPL anbefaler, siger Heidi Nielsen, som mener, at de seks millioner kroner er givet godt ud.

Det kunne være spændende at lave en undersøgelse af, om vi skal have en fire dages arbejdsuge på rådhuset.

Stephanie Storbank (V)

- Vi får rigtigt mange ting tilbage. Vi har fået diplomuddannelser til alle pædagoger i hele kommunen, og nu sender man snart alle pædagogmedhjælpere og dagplejere afsted på en videreuddannelse i den legende tilgang, siger Heidi Nielsen, der møder opbakning fra sin modkandidat.

- Hvis vi ikke havde haft CoC (Capital of Children, red.), havde vi ikke haft muligheden for at sende alle vores pædagoger på en diplomuddannelse, og vi havde ikke kunne rulle playful learning ud på alle skolerne i kommunen. Der havde ikke været Lego Lab-lokaler eller en uge med Billund Builds. Det er ting, der afføder mange fede projekter. Lige nu ligger der bare en kommunikativ opgave i at få varedeklareret, hvad Børnenes Hovedstad afføder af ting, lyder det fra Stephanie Storbank.

Annonce

Vigtigt at lokalsamfundet bliver hørt

Hvis borgerne i Stenderup-Krogager vil stemme på en lokal kandidat ved valget den 16. november, har de kun Heidi Nielsen og Stephanie Storbank at vælge imellem. Meget skal gå galt, hvis ikke sidstnævnte skal vælges, mens Heidi Nielsen går en spændende tid i møde, inden hun finder ud af, om billetten til byrådssalen bliver fornyet.

Heidi Nielsen håber meget, at hun får stemmer nok til at blive valgt. Ikke kun for sin egen skyld, men i høj grad for Stenderup-Krogagers.

- Det er mega vigtigt, at man i et lille samfund som vores har fornemmelsen af, at man bliver hørt, siger Heidi Nielsen.

Stephanie Storbank har da heller ikke noget behov for at være det eneste byrådsmedlem fra Stenderup-Krogager.

- Heidi har været dejlig at samarbejde med, så hvis borgerne gerne vil have hende med ind, vil jeg også gerne have hende ind. Men jeg skal ikke være smagsdommer på min konkurlegaer. Vi lader borgerne tale, og så ser vi, hvilken flok der sidder på den anden side, siger hun.

Konkurlega er en betegnelse for en person, der både er konkurrent og kollega.

JydskeVestkysten på tur i kommunen

Op til kommunalvalget den 16. november drager JydskeVestkysten ud i kommunens byer for at snakke med nogle af de lokale kandidater om, hvad der er på spil for de næste fire år i lige netop deres by.

Denne gang er vi i Stenderup-Krogager.

Annonce
Billund For abonnenter

Lokal DF-politiker bakker Merete Dea Larsen op som formand: - Messerschmidt eller Henriksen vil føre til en splittelse

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lørdag blev Simon testet positiv for corona for tredje gang: Professor kalder det usædvanligt, men interessant

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Esbjerg

Ny smitterekord i Esbjerg med 661 nye tilfælde: Nu den hårdest smitteplagede kommune uden for hovedstaden

Billund

Ole er bidt af en gal flyvemaskine: Rigmænd, rockstjerner og fodboldspillere lejer luksussæderne i Billund-firmaets fly

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Tønder For abonnenter

DF-profil snublede på målstregen og var fem stemmer fra genvalg: Nu har han været på jobcenteret, sælger huset og flytter fra kommunen

Esbjerg Energy For abonnenter

Fjerde sejr i træk, selv om 3-0-føring blev smidt væk: Esbjerg Energy holder fast i stimen

Haderslev

Far om banegårdsballade i Vojens: - Det er ikke et samfundsproblem

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Kolding For abonnenter

Beboer på bosted er varetægtsfængslet efter voldsom brand: Har tidligere lavet bål i sin stue og stukket ild til stol

Nordtyskland

Smitten har sneget sig ind på rådhuset, så nu har overborgmester fået corona

Annonce