Annonce
Sønderborg

Nyt gigthospital i byggerod: Om 14 dage ser det helt anderledes ud

I den ene ende af receptionsområdet er håndværkerne næsten færdige. I den anden ende mangler stadig en del beklædning. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Kontrolleret kaos, kalder sygehusdirektøren situationen på Dansk Gigthospital i Sønderborg, hvor der lige nu er flere håndværkere end patienter.

Sønderborg: - Hold da op. Ja, jeg havde nok hørt, byggeriet ikke var helt færdigt, men ikke, at der manglede så meget, lød det spontant fra en ældre kvinde, da hun med sin rollator trillede ind i receptionen på Dansk Gigthospital i Sønderborg.

Mandag eftermiddag blev de første to patienter indlagt. Tirsdag åbnede gigthospitalet så for ambulante patienter.

For en del af dem kneb det at finde frem til skranken i receptionen. Den bar tydeligt præg af, at Dansk Gigthospital stadig er en byggeplads med containere og træpaller mellem stilladser og stiger. Patienterne måtte tage plads i stole inde hos naboen Sønderborg Sygehus for ikke at sidde i vejen for den hektiske aktivitet blandt håndværkere, der savede og bankede.

- Receptionen mangler stadig en del finish. Men alle undersøgelsesrum, sengestuer og mange af kontorerne er til gengæld helt færdig og i brug, fortæller Dansk Gigthospitals direktør Thue Hvorslev og forsikre, at byggeaktiviteterne ikke går ud over behandlinger.

Forsinket undervejs

Dansk Gigthospital råder over 6.200 kvadratmeter i delvis nye, delvis ombyggede lokaler på Sønderborg Sygehus. Der er 94 ansatte, som forventes at behandle 14.500 ambulante og 675 indlagte patienter om året.

Byggeriet har været plaget af flere forsinkelser, og i december 2018 blev flyttedagen igen udskudt, da et af byggefirmaerne gik konkurs.

Om 14 dage

Thue Hvorslev forventer, at håndværkerne bliver færdige inden døre i løbet af et par uger. Dog ikke i den nye tilbygning med svømmebassin, hvor man først nu er begyndt at sætte fliser op. Indtil videre vil patienter, der skal genoptræne i varmt vand, derfor blive kørt til og fra bassinet på det ellers rømmede gigthospital i Gråsten.

Det var ikke drømmescenariet for de ansatte at skulle rykke ind i byggerod. Men omvendt er der stor glæde over endelig at være flyttet.

- Ja, det ser kaotisk ud, men det er kontrolleret kaos. Og patienterne tager det med godt humør. Vi gør os også meget umage med at fortælle dem, hvordan det snart kommer til at se ud, fortæller Thue Hvorslev.

Ugen ud er der indkaldt færre patienter end normalt, men fra på mandag forventer han, at Dansk Gigthospital vil køre med ”fuldt program”. Det sige undersøgelser og kontrol af 75-80 ambulante patienter om dagen og op til 28 indlagte patienter.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri i midtbyen: Ukendt gerningsmand har for anden gang klippet alle friske skud fra Eriks havekrukker – måske for at få en rus ud af at ryge dem

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aabenraa For abonnenter

Kom med indenfor: Unikt eller kitsch - Johanns hus er ikke som alle andres

Varde For abonnenter

Frygteligt syn mødte landmand: Skambidt kvie aflivet efter formodet ulveangreb på Skallingen

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Navne For abonnenter

Forfatter Jakob Hero maler med ord: Inspirationen kommer fra en sønderjysk provinsby

Sønderborg

Se hvordan du kan komme til at bo: 38 nye klimavenlige boliger er på vej i Vollerup

Annonce