Annonce
Sønderborg

Nyt gigthospital i byggerod: Om 14 dage ser det helt anderledes ud

I den ene ende af receptionsområdet er håndværkerne næsten færdige. I den anden ende mangler stadig en del beklædning. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Kontrolleret kaos, kalder sygehusdirektøren situationen på Dansk Gigthospital i Sønderborg, hvor der lige nu er flere håndværkere end patienter.

Sønderborg: - Hold da op. Ja, jeg havde nok hørt, byggeriet ikke var helt færdigt, men ikke, at der manglede så meget, lød det spontant fra en ældre kvinde, da hun med sin rollator trillede ind i receptionen på Dansk Gigthospital i Sønderborg.

Mandag eftermiddag blev de første to patienter indlagt. Tirsdag åbnede gigthospitalet så for ambulante patienter.

For en del af dem kneb det at finde frem til skranken i receptionen. Den bar tydeligt præg af, at Dansk Gigthospital stadig er en byggeplads med containere og træpaller mellem stilladser og stiger. Patienterne måtte tage plads i stole inde hos naboen Sønderborg Sygehus for ikke at sidde i vejen for den hektiske aktivitet blandt håndværkere, der savede og bankede.

- Receptionen mangler stadig en del finish. Men alle undersøgelsesrum, sengestuer og mange af kontorerne er til gengæld helt færdig og i brug, fortæller Dansk Gigthospitals direktør Thue Hvorslev og forsikre, at byggeaktiviteterne ikke går ud over behandlinger.

Annonce

Forsinket undervejs

Dansk Gigthospital råder over 6.200 kvadratmeter i delvis nye, delvis ombyggede lokaler på Sønderborg Sygehus. Der er 94 ansatte, som forventes at behandle 14.500 ambulante og 675 indlagte patienter om året.

Byggeriet har været plaget af flere forsinkelser, og i december 2018 blev flyttedagen igen udskudt, da et af byggefirmaerne gik konkurs.

Om 14 dage

Thue Hvorslev forventer, at håndværkerne bliver færdige inden døre i løbet af et par uger. Dog ikke i den nye tilbygning med svømmebassin, hvor man først nu er begyndt at sætte fliser op. Indtil videre vil patienter, der skal genoptræne i varmt vand, derfor blive kørt til og fra bassinet på det ellers rømmede gigthospital i Gråsten.

Det var ikke drømmescenariet for de ansatte at skulle rykke ind i byggerod. Men omvendt er der stor glæde over endelig at være flyttet.

- Ja, det ser kaotisk ud, men det er kontrolleret kaos. Og patienterne tager det med godt humør. Vi gør os også meget umage med at fortælle dem, hvordan det snart kommer til at se ud, fortæller Thue Hvorslev.

Ugen ud er der indkaldt færre patienter end normalt, men fra på mandag forventer han, at Dansk Gigthospital vil køre med ”fuldt program”. Det sige undersøgelser og kontrol af 75-80 ambulante patienter om dagen og op til 28 indlagte patienter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Blikkenslager er blevet kistemager

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce