Annonce
Esbjerg

Nyt hotel på vej på skamplet i hjertet af Esbjerg

Byrådspolitikerne i Esbjerg skal tage stilling til, om de vil give tilladelse til planer om at bygge et seksetagers hotel på Rio-grunden, der i årevis har ligget øde hen. Arkivfoto: Annett Bruhn
Rio-grunden, der i mange år har ligget ubrugt hen, men i dag på midlertidig basis huser legeplads og parkering, skal måske bruges til hotel.

Esbjerg: Rio-grunden har i årevis ligget hen - ubrugt og trist midt i Esbjerg - men nu kan grunden meget vel komme til at huse til et nyt hotel.

Politikerne i Plan & Miljøudvalget skal tirsdag beslutte, om de vil igangsætte udarbejdelsen af et nyt tillæg til den eksisterende lokalplan. Bag anmodningen står grundens nuværende indehaver, Bangs Gård A/S, som er ejet af Mads Dam Jensen og søsteren Mia Dam Karkov.

Mads Dam Jensen ønsker ikke at udtale sig om, hvem han arbejder på vegne af, men han har tidligere til JydskeVestkysten udtalt, at der arbejdes med et salg af den knap 3.000 kvadratmeter store Rio-grund med henblik på opførelse af nybyggeri.

Annonce

Kort om

  • Esbjerg Kommune er blevet bedt om at udarbejde et nyt tillæg til den eksisterende lokalplan, der omfatter karréen Torvegade-Danmarksgade-Englandsgade-Norgesgade.
  • Tillægget omhandler hjørnet af Torvegade og Danmarksgade. Lokalplanområdet har et samlet areal på cirka 2.850 kvadratmeter, der p.t. henligger som et ubebygget areal, der midlertidigt anvendes til parkeringsplads og legeplads.

Flere bud

Bangs Gårds afhændede sidste år det overfor Rio-grunden beliggende Hotel Britannia til Bank Lauridsen-familien og Peter Petersen, Hjerting Badehotel.

Af materialet, som er havnet på politikernes bord, fremgår det, at hotellet skal rumme 82 værelser fordelt på seks etager foruden stueplan. Hotellet får facade mod Torvegade og Danmarksgade og med indgangsparti i Danmarksgade.

Det fremgår ligeledes af skitserne, som er tegnet af det Herningbaserede arkitektfirma Arkitec, at der i hotellets stueplan skal være en mindre lobby/reception samt et større lokale til morgenmad med tilstødende køkken.

Værelserne – altså i alt 82 – er fortrinsvis til to personer, men der er også tre/fire personers værelser. Alt i alt bærer hotellet præg af at være et ”lavpris-hotel” med et koncept, som man i midtbyen i forvejen kender fra eksempelvis Cabinn.

Flere hotelkæder har i de seneste år vist interesse for at åbne hotel i Esbjerg, hvor offshoreindustri traditionelt giver stor efterspørgsel på overnatninger i den billige ende af skalaen. En af de lavpris hotel-kæder, som er ekspanderet voldsomt i Danmark i de seneste år, er kæden Zleep Hotel, som fortsat har Esbjerg som en bar plet på Danmarkskortet. 51 procent af kæden blev tidligere i år solgt til Deutsche Hospitality med blandt andet Steigenberger Hotels, og i den forbindelse blev det nævnt, at kæden havde fire hoteller på vej i Danmark.

Et endnu bedre bud er imidlertid den i Frankrig-stiftede hotelkæde B&B Hotels. Kæden, med direktør Frants Barkler i spidsen for selskabet B&B Hotels Denmark ApS, har ekspanderet kraftigt i flere europæiske lande og har også planer om at ekspandere i Norden.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce