Annonce
Aabenraa

Nyt i Løjt: Hent morgenkrydderen i grillbaren

Djon Lauritzen overtog GrilleRiget i Løjt den 1. april efter Gitte From Christensen. Nu supplerer han udbuddet med rundstykker fra Nyeman's Bageri i Aabenraa. Foto: Bo Nielsen
GrilleRiget i Løjt sælger fra den 13. juli rundstykker fra Nyeman's Bageri. Indehaver Djon Lauritzen er også klar til at servere morgenkrydderen med smør og ost i caféen.

Løjt: GrilleRiget i Løjt Kirkeby leverer fra den 13. juli andet og mere end pølser og burgere. Fra denne dag er det nemlig også muligt at hente rundstykker til morgenmaden, fortæller indehaver Djon Lauritzen, der overtog GrilleRiget for blot nogle uger siden.

- Vi starter bageriudsalg med de gode rundstykker fra Nyeman's Bageri i Aabenraa. Vi - det vil sige min kone Birthe og jeg - er her alligevel fra tidlig morgen. Så både lørdag og søndag har vi åbent fra klokken 7, hvor vi så har et udvalg af rundstykker og morgenbrød på hylderne. Man kan også få rundstykker i ugens løb - fra tirsdag til fredag, men så kun mod forudbestilling dagen inden senest klokken 18, fortæller Djon Lauritzen.

I det hele taget råder han kunderne at bestille forud, hvis de vil være sikre på at få deres "favorit rundstykke".

Nyeman's Bageri leverer allerede til bl. a. Sandskær og Loddenhøj Camping, og hans produkter og kvalitet er derfor kendt i området, mener Djon Lauritzen.

- Vi begyndte selv at få hotdog-brød fra Nyeman's Bageri, da vi overtog GrilleRiget. Det har allerede givet god respons. Blandt andet fra nogle af skolens ældste elever, der kommer her i frikvarteret for at købe en "kradser" - altså en hotdog med alt tilbehøret, blot uden pølse.

Udbuddet af rundstykker suppleres med de "mest basale" mejeri-produkter såsom ost, smør og mælk.

- Det bliver ikke det store udvalg, for vi er nødt til at prøve os frem og se, hvad der virker - og hvad kunderne vil have. Vi vil jo helst undgå madspild, påpeger Djon Lauritzen.

Fra at have morgenbrød inde i butikken er der så heller ikke så langt fra at tilbyde et regulært morgenmåltid.

- Vi er trods alt en café. Så man vil også kunne få sin morgenkrydder hér i GrilleRiget med en kop kaffe eller thé. Eller udenfor under parasollen. Så smører jeg et rundstykke eller to - og så er der lidt marmelade og en skive ost, foreløbig en mild 45+'er.

Annonce

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Kolding For abonnenter

Piger på Frørupskolen til ansat: - Jeg slår dig ihjel

Annonce