Annonce
Aabenraa

Nyt i Løjt: Hent morgenkrydderen i grillbaren

Djon Lauritzen overtog GrilleRiget i Løjt den 1. april efter Gitte From Christensen. Nu supplerer han udbuddet med rundstykker fra Nyeman's Bageri i Aabenraa. Foto: Bo Nielsen
GrilleRiget i Løjt sælger fra den 13. juli rundstykker fra Nyeman's Bageri. Indehaver Djon Lauritzen er også klar til at servere morgenkrydderen med smør og ost i caféen.

Løjt: GrilleRiget i Løjt Kirkeby leverer fra den 13. juli andet og mere end pølser og burgere. Fra denne dag er det nemlig også muligt at hente rundstykker til morgenmaden, fortæller indehaver Djon Lauritzen, der overtog GrilleRiget for blot nogle uger siden.

- Vi starter bageriudsalg med de gode rundstykker fra Nyeman's Bageri i Aabenraa. Vi - det vil sige min kone Birthe og jeg - er her alligevel fra tidlig morgen. Så både lørdag og søndag har vi åbent fra klokken 7, hvor vi så har et udvalg af rundstykker og morgenbrød på hylderne. Man kan også få rundstykker i ugens løb - fra tirsdag til fredag, men så kun mod forudbestilling dagen inden senest klokken 18, fortæller Djon Lauritzen.

I det hele taget råder han kunderne at bestille forud, hvis de vil være sikre på at få deres "favorit rundstykke".

Nyeman's Bageri leverer allerede til bl. a. Sandskær og Loddenhøj Camping, og hans produkter og kvalitet er derfor kendt i området, mener Djon Lauritzen.

- Vi begyndte selv at få hotdog-brød fra Nyeman's Bageri, da vi overtog GrilleRiget. Det har allerede givet god respons. Blandt andet fra nogle af skolens ældste elever, der kommer her i frikvarteret for at købe en "kradser" - altså en hotdog med alt tilbehøret, blot uden pølse.

Udbuddet af rundstykker suppleres med de "mest basale" mejeri-produkter såsom ost, smør og mælk.

- Det bliver ikke det store udvalg, for vi er nødt til at prøve os frem og se, hvad der virker - og hvad kunderne vil have. Vi vil jo helst undgå madspild, påpeger Djon Lauritzen.

Fra at have morgenbrød inde i butikken er der så heller ikke så langt fra at tilbyde et regulært morgenmåltid.

- Vi er trods alt en café. Så man vil også kunne få sin morgenkrydder hér i GrilleRiget med en kop kaffe eller thé. Eller udenfor under parasollen. Så smører jeg et rundstykke eller to - og så er der lidt marmelade og en skive ost, foreløbig en mild 45+'er.

Annonce

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce