Annonce
Billund

Nyt initiativ for flygtningebørn mangler opbakning

Kontakten vil gerne have fat i yngre børn til klippeklistretimer, så de lærer Kontakten at kende. Billedet er fra familieklassen, der også er et tilbud ved Kontakten. Arkivfoto: Chresten Bergh
Kontakten arrangerer underholdningen for indskolingsbørn, men der er ikke så mange, som har fundet frem til stedet endnu.

Grindsted: Klippeklistre-timer for børn i Kontakten nogle timer om ugen har ikke mødt den store opbakning hos flygtninge- og indvandrefamilier - og børn i Grindsted. Det nye initiativ løb af stabelen i de sidste måneder af 2019, men kun et par børn mødte op til et par kreative timer sammen med den rumænske praktikant fra kommunen, Camelia Lavinia.

- Det halter gevaldigt at nå ud til børnene. Vi mener, at der er et behov, men måske er det vores behov, siger Egil Hvid-Olsen, der er bestyrelsesformand for Kontakten.

Han ser et behov for, at flygtninge- og indvandrebørn lærer Kontakten at kende så tidligt som muligt - på den måde vil det måske senere være lettere for dem at søge lektiehjælp i huset.

- Vi kan se, hvor meget gavn skoleeleverne har af hjælpen her. Det kan godt være, at de taler dansk flydende, men der er stadig udfordringer sprogligt, og der kan være opgaver, der er svære at forstå - simpelthen fordi man ikke har den danske baggrund, siger Egil Hvid-Olsen, der oplever, at elever med anden etnisk baggrund som oftest er på overarbejde.

- Derfor vil vi gerne have gang i en fødekæde, hvor de oplever Kontakten som et hyggeligt sted og samtidig får noget sprogforståelse gennem højtlæsning, siger Egil Hvid-Olsen.

Projektet henvender sig til indskolingsbørn fra seks til ni år.

Camelia Lavinia er kommet til Kontakten, da kommunen spurgte, om man kunne bruge en praktikant.

- Det sagde vi straks ja til, hvis hun kunne varetage projektet. Nu hvor der ikke kommer nogle børn, hjælper hun i stedet med lektielæsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce