Annonce
Haderslev

Nyt initiativ skal puste mere energi i Nørregade

Der er flag oppe i Nørregade, hvor delen fra Smedegade til Jomfrustien - inklusiv Jomfrustien skal være centrum for et netværkssamarbejde, der skal puste mere energi i de to gadedele. Der er kick off-møde 10. juni. Foto: Inge Rogat Møller
Netværk med beboere, handel, ejendomsbesiddere og alle andre interesserede skal skabe nye ideer. Kick-off-møde den 10. juni. Detailhandel er byens puls, siger udvalgsformand.

Et mødeforum

BID står for Business Improvement Districts - og formålet er at give flest mulige interessenter i et lokalområde et tværgående mødeforum, hvor alle deltager ligeværdigt og er sammen om at styrke netop deres område gennem tiltag og aktiviteter.

Der har været holdt nogle opstartsmøder med deltagelse af repræsentanter for BID Danmark, Haderslev Kommune, ejendomsbesiddere, mæglerfirmaet Nordicals, Kunsthal 6100, Haderslev Erhvervsråd og Haderslev Butikker. Men nu er det op til beboere, forretningsindehavere, ejendomsbesiddere og alle andre med interesse for området at komme på banen.

Haderslevs detailhandel lider – det har den gjort længe. Her i corona-tiden er det endnu tydeligere, at der er brug for en disruption i måden at agere på. Derfor tager vi nye metoder i brug for at udvikle bylivet i Haderslev, står der i den udsendte invitation, hvor der også lægges op til idéudvekslinger og netværksarbejde i grupper.

Annonce

Baggrund

BID (Business Improvement Districts) og vores Danske BID-model er et privat-offentlig samarbejde, hvor alle parter byder aktivt ind. Det kræver engagement, vilje og ressourcer. Der arbejdes med mange forskellige ting i hvert BID. Det kan være byudvikling, midtbystrategier, små og store aktiviteter, større investeringer, simple og effektive investeringer, samarbejde, netværk, kriminalitetsforebyggelse, tekniske løsninger, fælles idéer og realisering af dem.

For en kommune betyder det en fleksibel model til at skabe resultater på kort og lang bane sammen med erhvervsliv og borgere i et lokalområde. Erhvervslivet, kommunen og borgerne er med til at træffe beslutninger og fører samtidig beslutningerne ud i livet.

Omdannelse

Mødet indledes med en velkomst af borgmester H. P. Geil (V), hvorefter Christian Schulz vil fortælle om baggrunden, mens direktøren for BID Danmark, Mikkel Niess, vil komme lidt mere ind på, hvad BID Danmark er for en størrelse

Haderslev er ikke den eneste kommune, hvor BID er på spil. I Vejle Kommune faciliteres otte BID's, blandt andet det såkaldte latinerkvarter, der for fem år siden var et byområde, der var under pres med mange tomme lejemål. Det ændrede sig hurtigt.To år var der der fuldt udlejet og skabt et kundevenligt miljø.

Christian Schulz præsenterede ideen for medlemmerne af udvalget for kultur og fritid for nylig. Udvalgets formand, Kjeld Thrane (K), der har en fortid som handelskonsulent, kalder ideen spændende:

- Detailhandel er byens puls. Når vi har en levende detailhandel, så har vi en god og spændende, som forstærker kulturlivet, turismen og skaber overskud. Vi har i flere år talt om det, og nu, hvor nogen er presset, kan vi så satse på et lille gadestykke og se, hvad vi kan få ud af det, siger Kjeld Thrane.

Haderslev: Et helt nyt netværk bestående af alle med interesse for at styrke det indre Haderslev gennem aktiviteter og tværgående samarbejder skal være med til at udvikle og løfte Nørregade fra Smedegade nordpå ad den smalle del af Jomfrustien ud til Teaterstien.

Netværket med det mundrette navn BID Jomfrustien-Nørregade holder kick-off møde på Haderslev Hus den 10. juni fra klokken 18 til 20.30. Alle beboere i området Jomfrustien og Nørregade har fået en invitation til mødet via deres E-Boks.

- Det er en helt ny måde at mødes på og et forsøg på at skabe alternative aktiviteter i fællesskab, siger handelskonsulent Christian Schulz fra Haderslev Erhvervsråd, der forklarer, at alle kan være med, og at det i øvrigt er op til netværket selv at bestemme, hvad der skal ske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce