Annonce
Billund

Nyt 'instrument' indviet på Filskov Friplejehjem med kransekage og bobler

Den røde snor klippes til Mytunes. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Vejret holdt heldigvis tørt, da den nye "Mytunes" skulle indvies på friplejehjemmet i Filskov.

Filskov: Tirsdag eftermiddag blev der både serveret kransekage og bobler, da en ny musisk opstilling blev indviet på Filskov Plejehjem.

Der er tale om en såkaldt ”Mytunes”, der består af en række små rør, der hver har en bestemt tone. Ved at slå på rørene fra venstre til højre fremkommer en bestemt melodi, i plejehjemmets tilfælde er det "Jeg ved en lærkerede."

- Dette er endnu en aktivitet til vores sti, og jeg håber, at mange af jer, vil benytte jer af den, sagde leder af Filskov Friplejehjem, Marianne Lübker.

Da Mytunes allerede har været opsat en måned, er der flere af beboerne, som har prøvet instrumentet af.

- Jeg synes, det er rigtig fint, at vi har fået sådan en, sagde Ejner Olesen, der er en af beboerne.

Efter at den røde snor var blevet klippet over, blev alle beboerne inviteret indenfor til kaffe og kage.

Annonce
Indvielsen skulle fejres. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Lys i øjnene

Ifølge aktivitetsmedarbejder, Dorte Mouritsen, er den nye aktivitet mere end blot underholdning.

- Den giver beboerne en succesoplevelse, når de kan spille et instrument. Du kan ligefrem se det i deres ansigter, at de får lys i øjnene, når det lykkes, sagde Dorte Mouritsen.

Det er Filskov Friplejehjems Venner, der har ansøgt om midler til at få denne musiske oplevelse til plejehjemmet, og de håber, at de kan skaffe endnu et ’instrument’.

- Vi vil rigtig gerne have en særlig xylofon i forskellige farver med tilhørende noder, forklarer Sonja Laustsen, der er formand for vennekredsen.

Instrumenterne er dog dyre, så vennerne må endnu engang ud og søge ved forskellige fonde. Indtil da kan beboerne gøre brug af Mytunes og de andre aktiviteter som sanse- og køkkenhaven på stien rundt om plejehjemmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];