Annonce
Esbjerg

Nyt iværksætterhus skal skabe flere lokale vækstvirksomheder i Esbjerg

Det nye iværksætterhus Riggen skal være en katalysator og platform for grøn, social og kulturel innovation, og række ud mod iværksættere, der engagerer sig i lokalsamfundet, anfører borgmester Jesper Frost Rasmussen (V). Foto: Business Esbjerg /Christer Holte
Iværksætteriet i Esbjerg får nu et kæmpe løft med det nye iværksætterhus Riggen, som skal være med til at udvikle iværksættermiljøet og dermed bidrage til flere nye virksomheder og arbejdspladser i kommunen. Borgmester Jesper Frost og Business Esbjergs udviklingschef Randi Høxbro glæder sig begge over tiltaget, som de har store forventninger til.
Annonce

Esbjerg: Iværksætteri og entreprenørskab har altid været en vigtig del af Esbjergs DNA. Mange af byens store og stolte virksomheder, er opbygget af lokale ildsjæle, som har forstået at se forretningsmuligheder og udvikle dem. Det har gennem årtier skabt beskæftigelse og været med til at udvikle byen.

Trods denne stolte iværksættertradition er Esbjerg Kommune placeret i den svage ende, når man sammenligner med andre kommuner på antallet af nye virksomheder og nye virksomheders jobandel. Det skal der nu for alvor gøres noget ved, og et nyt iværksætterhus, som bliver en del af kultur- og medborgerhuset Platformen i Østerbyen, kan efter flere års tilløb endelig slå dørene op den 1. februar 2021, skriver Business Esbjerg i en pressemeddelelse.

- Med Riggen får vi et iværksætterhus, hvor rammer, udviklingsmiljø og samarbejder understøtter iværksætterne og gør dem flyvedygtige, hvilket vil bidrage til flere lokale vækstvirksomheder og dermed til flere arbejdspladser. Med Riggen samler vi de mange muligheder under ét tag – en slags One Stop for iværksættere – hvor der - ud over konkret rådgivning og sparring - også er fællesskab, idéudvikling, synergi og de passende forstyrrelser, som driver nytænkning og innovation, fortæller Business Esbjergs udviklingschef Randi Høxbro i meddelelsen.

Annonce

Iværksættere skaber fremtiden

Også på borgmesterkontoret vækker det nye iværksætterhus begejstring og tro på vækst. Her har borgmester Jesper Frost allerede tidligere ved adskillige lejligheder betonet vigtigheden af, at der skrues op for indsatsen i forhold til iværksætteriet.

- I Esbjerg prioriterer vi iværksætterområdet, og vi ønsker at gøre det attraktivt at blive iværksætter i Esbjerg Kommune ved at give lokale ildsjæle optimale vilkår, så vi også kan tiltrække nye iværksættere. Det kan vi nu med dette unikke hus, som bygger videre på vores handlekraftige fundament og kan hjælpe os til at tage en førerposition inden for iværksætteri. Med afsæt i Esbjergs muligheder skal Riggen blive regionens førende platform for iværksættere. Vores mål er, at vi hvert år skal have flere nye iværksættere, og at vi oplever øget vækst i iværksættervirksomhederne, udtaler borgmesteren i pressemeddelelsen.

Om Riggen

Riggen har plads til 20 faste iværksætterpladser og ti såkaldte ”flyverpladser” for løst-tilknyttede iværksættere, studerende og idémagere.

Samlet set forventes det, at Riggen hvert år, blandt andet i forbindelse med åbne og eksterne aktiviteter, vil komme i kontakt med cirka 100 iværksættere og iværksætterspirer.

Målet er, at Riggen i gennemsnit hvert år gør 15-20 virksomheder flyvedygtige og skaber et grundlag for den fortsatte kommercielle udvikling for den enkelte virksomhed.

Riggen henvender sig til både iværksætterspirerne, som er i den spæde fase i forhold til at etablere virksomhed, samt hovedmålgruppen, som er de iværksættere, der er længere i processen og har en idé, som de er klar til at satse på og vil bruge Riggen som daglig arbejdsplads.

Riggen vil bl.a. tilbyde sparring og rådgivning, mentorforløb, pitchtræning, forretningsudvikling, netværksmøder, kobling til etablerede virksomheder i nærområdet, iværksættercafé, netværksmøder, vækstprogrammer.

Jesper Frost peger på, at den stolte iværksættertradition i Esbjerg også er en vigtig faktor for byens og erhvervslivets fremtidige udvikling.

- Iværksætteri er jo noget af det, vi skal leve af i fremtiden, da iværksættere skaber fremtidens virksomheder, arbejdspladser og samarbejdspartnere. Vi vil have særlig fokus på at tiltrække iværksættere, der matcher vores særlige styrkepositioner inden for energi og it. Riggen skal være en katalysator og platform for grøn, social og kulturel innovation, og række ud mod iværksættere, der engagerer sig i lokalsamfundet og som har globalt udsyn, lyder borgmesteren drøm for fremtiden.

Annonce

Esbjerg-pioners fond står bag

Bag projektet står - udover Business Esbjerg og Esbjerg Kommune - Lauritzen Fonden, som faktisk selv har rødder tilbage til en esbjergensisk iværksætter. Således er fonden medejer af DFDS og ejer rederiet J. Lauritzen, som blev stiftet i 1884 i Esbjerg af en af Esbjergs mest dynamiske forretningsfolk og pionerer, Ditlev Lauritzen. Derfor giver fondens involvering i et iværksætter-projekt i Esbjerg ekstra god mening, forklarer Jens Ditlev Lauritzen, formand i Lauritzen Fondens bestyrelse.

- Iværksætterånd og foretagsomhed er en del af Lauritzen Fondens DNA og derfor glæder vi os over at kunne bidrage til at styrke iværksætterkulturen i Esbjerg med vores bevilling til etableringen af Riggen. Udviklingen på Platformen er allerede godt i gang, og nu kommer Riggen til som endnu et aktiv, hvor nyskabende ideer, netværk og samarbejder på tværs af lokale ildsjæle og iværksættere skal muliggøre nye innovative fællesskaber, udtaler Jens Ditlev Lauritzen.

Business Esbjergs udviklingschef Randi Høxbro har været en af spydspidserne i projektet. Foto: Business Esbjerg/Christer Holte

Lauritzen Fonden lægger som ejer af Platformen lokaler til Riggen og har derudover ydet økonomisk støtte med 7,8 millioner kroner. Samtidig støtter Esbjerg Kommune årligt initiativet med et tilskud på 0,5 millioner kroner, som tilføres Business Esbjerg, der står for driften og som den nye daglige leder af Riggen organisatorisk hører under.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce