Annonce
Kolding

Nyt kæmpeunderskud i skokæde: Det er 10. år i træk med et minus

Bianco-kæden, der har hovedsæde i Lunderskov, tabte i det seneste regnskabsår 47 millioner kroner. I 2016 købte rigmanden Anders Holch Povlsen det nødlidende selskab, men det er endnu ikke lykkedes at vende underskud til overskud. Arkivfoto: Lars Juul
Anders Holch Povlsen, der står bag Bestseller, købte aktiemajoriteten i kriseramte Bianco i 2016, men det er ikke lykkedes at skabe overskud. Skokæden har haft underskud i 10 år.
Annonce

Lunderskov: I det seneste regnskab har mangemilliardær Anders Holch Povlsen skudt 48 millioner kroner ind i det nødlidende selskab. Året før blev der tilført 88 millioner kroner.

Millioner fortsætter altså med at vælte ud af skokæden. Det senest offentliggjorte regnskab viser et underskud på 47 millioner kroner, og over de seneste ti år har der været underskud på i alt 278 millioner kroner.

Bianco har i flere år været gennem det, som selskabet selv har kaldt en ”gennemgribende turn-around”, og sidste år viste regnskabet et minus på 38 millioner kroner, der var påvirket af en væsentlig fejl i forrige regnskab.

I år er resultatet negativt påvirket af pandemien, lyder det i ledelsesberetningen. Krisen betød "midlertidig lukning af datterselskabernes butikker, samt mindre efterspørgsel fra eksterne partnere".

Men i takt med genåbning af samfundene har selskabet registreret en positiv udvikling i efterspørgslen fra såvel koncernens egne butikker som eksterne kunder.

Annonce

Fortsat optimistisk

I februar 2016 blev Bianco overtaget af mangemillionær Anders Holch Povlsen, der står bag Bestseller-koncernen. Han lagde cirka 100 millioner for at få aktiemajoriteten i Bianco. Dengang faldt pengene på et tørt sted, efter Bianco på det tidspunkt havde tabt langt over 100 millioner kroner.

Bianco-kæden er siden flyttet fra Kolding til Lunderskov, hvor virksomheden er rykket ind i en gammel Kiwi-butik. Da Bianco-kæden var på toppen, havde virksomheden cirka 170 Bianco-butikker fordelt over 14 forskellige lande. Bianco-kæden har i dag cirka 100 butikker i norden fremgår det af hjemmesiden. Butikkerne drives af kæden og på franchise-basis.

Trods massive underskud, så forventer ledelsen fremdrift i det nye år. I årsrapporten skriver ledelsen præcis det samme som i 2019/2020-regnskabet. Kun årstallene er skiftet ud i afsnittet om ”forventet udvikling”.

"For det kommende regnskabsår 2020/21 forventer ledelsen en positiv udvikling i årets resultat. Der er gennemført væsentlige omkostningsbesparelser, hvilket vil forbedre resultatet sammenlignet med 2018/19", skriver Bianco-ledelsen.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra selskabets direktør Jens Knudsen Schøtt.

Kort om Bianco

Bianco designer og sælger sko. Hovedkvarteret er flyttet fra Kolding til Lunderskov i oktober, og kæden er stiftet af René Piper Laursen i 1987.

I juni 2017 stoppede René Piper Laursen som direktør i Bianco.

I januar 2016 købte Bestseller aktiemajoriteten i Bianco, og i dag ejer Anders Holch Povlsen hele selskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Sydjylland For abonnenter

Vaccinehåb får krydstogtskonges telefon til at bimle igen efter mareridtsår: - Men det er ikke prangende

Annonce