Annonce
Esbjerg

Nyt koncept: Gå et maraton over to uger

Peter Lauritzen fra Kvickly Ribe sørger for frugten, når blandt andre Jytte Kruse og Danni Callesen er gåværter for dem, der vil gå et maraton over fire etaper. Foto: René Aunsbjerg Fogh
DGI-konsulent Danni Callesen fra Ribe har sammen med en kollega fundet på konceptet Gå-Maraton, og han håber på, at han kan få mere end 120 personer med ud og gå et maraton over fire forskellige dage fordelt på to uger.

Ribe: Hvis du har ambitioner om at gennemføre en maraton på 42 kilometer, giver DGI og Danni Callesen dig nu en mulighed for at gøre det - omend på en lidt alternativ måde.

Det bliver nemlig i gåtempo, og tilmed kan det gøres over fire etaper på to uger.

- Konceptet er en udstikker af vores Runners hold og Bevæg dig for livet, hvor vi gerne vil have flere til at bevæge sig. Efterhånden har vi støvsuget markedet for løbere, så nu skal vi have folk ud at gå. Fordelen ved at gå er, at det ikke kræver det store udstyr. Det er lige før, det kan gøres i jeans og jakke, men det er nok bedst, at man har noget tøj på, der er behageligt, siger Danni Callesen, der er DGI konsulent, som sammen med en såkaldt gå-vært fra Aabenraa fandt på konceptet gå-maraton.

Gå-maraton i Ribe kommer til at foregå mandag og torsdag i uge 40 og 41, hvor der hver dag skal gås 10,5 km. Forrest går de såkaldte gå-værter, som holder tempoet, og deltagerne bliver fordelt i fire forskellige grupper alt efter, hvor hurtigt man går.

- To af ruterne vil være i skov, mens to andre vil være i byområde, så vi på den måde kan se lidt af hvert. Jeg håber desuden, at en vægter vil gå med på turene, så vi midtvejs kan få fortalt nogle gode historier om det, vi passerer, siger Danni Callesen.

Annonce

Tilmelding

Man kan tilmelde sig gå-maraton på DGIs hjemmeside under arrangementer. Man kan gå i grupper med en fart på henholdsvis 4.30, 5.00, 5.30 og 6.00 km/t.

Startsted er Domkirkepladsen klokken 17 alle fire dage.

DGI Runners

Halvvejs på hver tur vil der være en pause, hvor man kan få forfriskninger, som Kvickly Ribe sponsorerer.

- Kvickly Ribe vil rigtig gerne støtte op om al slags motion, og derfor sørger vi for frugt, mens OK sponsorerer fyldte drikkedunke, siger varehuschef Peter Lauritzen, mens Danni Callesen håber på, at deltagerantallet kan overgå de 120, der var med til Aabenraas gå-maraton.

- Vi har allerede fået godt gang i tilmeldningen, så jeg tror på, at vi når det mål. Det kan godt være, at distancen kan afskrække nogen, men med fælles hjælp kan næsten alle klare det, og det kan også klares, hvis man ikke er i så god form til at starte med, siger Danni Callesen, som dog opfordrer til, at man eksempelvis via gåholdet hos DGI Runners, kommer ud og rører sig bare en smule inden første gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Bilisten var ikke bare beruset

Annonce