Annonce
Kolding

Nyt koncertsted i gammelt plejehjem: Slår dørene op for musikere og fredagsbar

Betina Drescher glæder sig til fredag at slå dørene op til den første koncert i Huset i Hejls. Det er musiker Søren Mancher, der spiller. Huset holder fredag aften åbent i fredagsbaren og i butikken. Arkivfoto: Søren Gylling
Musiker Søren Manscher spiller hverdagssange med udgangspunkt i forbudte fantasier fredag aften i Hejls. Koncerten er kommet i stand via bevægelsen Low Fi, der er en slags datingbureau for musikere og spillesteder.

Hejls: Betina Drescher glæder sig til fredag, hvor Huset i Hejls slår dørene op til sin første koncert. Huset er indrettet i en bygning, der engang var plejehjem. I dag rummer huset både festsal, retrobutik og bed & breakfast.

- Vi håber rigtig meget, at det bliver den første af en række månedlige koncerter. Søren Manscher er ikke så kendt endnu, men det skal han nok blive, fortæller hun.

Musikeren optræder med skæve hverdagssange, som han selv har skrevet. De tager udgangspunkt i forbudte fantasier, bizarre privatfester, og hvordan man lever som mand og menneske.

Til januar giver Aske Jacoby, der er mere kendt, koncert.

- Indtil videre vil jeg gerne afvente og se, hvordan det kommer til at gå med de to første koncerter, inden jeg planlægger flere.

Koncerterne er kommet i stand efter Betina Drescher så et opslag på Facebook, hvor hun læste om Low fi-koncerter.

- Folkene bag kalder det en bevægelse. Det er en slags datingbureau for musikere og spillesteder. Jeg har oprettet en profil for Huset i Hejls som spillested derinde. Det er lagt meget an på, at private også kan oprette stuekoncerter.

Søren Manscher var en af de musikere, der skrev til hende.

- Jeg kendte ham overhovedet ikke på forhånd. Han fortalte, at han var opvarmningsband på Søren Huss' efterårsturné. Han har lige udgivet en lp, som han sendte mig et link til. Hans musik lød fantastisk. Så jeg tænkte, at ham må vi have hertil, forklarer hun.

Annonce

Søren Manscher har lige udgivet en lp, som han sendte mig et link til. Hans musik lød fantastisk. Så jeg tænkte, at ham må vi have hertil.

Betina Drescher, Huset i Hejls

Bar og hygge

Koncerten kommer til at foregå i hjemlige omgivelser.

- Vi laver det lidt fredagsbar-agtigt, og vi holder også åbent i butikken, fortæller Betina Drescher.

Hvem regner du med, at I kan tiltrække som publikum?

- Folk som godt kan lide at gå ud og få musikoplevelser. Folk i alle aldre, der gerne vil have en hyggelig aften og høre god musik, de ikke nødvendigvis kender i forvejen.

Til den første koncert er der foreløbig ikke solgt ret mange billetter, men det er aftalt med Søren Manscher, at koncerten gennemføres uanset hvor mange tilhørere, der møder op.

- I vores festsal er der god akustik, vi har stole og borde til 70 mennesker, og bussen går lige uden for døren, siger Betina Drescher.

Billetter til koncerten med Søren Manscher koster 150 kroner og kan købes på linket:

https://lowficoncerts.com/da/concert/sren-manscher

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce