Annonce
Kolding

Nyt koncertsted i gammelt plejehjem: Slår dørene op for musikere og fredagsbar

Betina Drescher glæder sig til fredag at slå dørene op til den første koncert i Huset i Hejls. Det er musiker Søren Mancher, der spiller. Huset holder fredag aften åbent i fredagsbaren og i butikken. Arkivfoto: Søren Gylling
Musiker Søren Manscher spiller hverdagssange med udgangspunkt i forbudte fantasier fredag aften i Hejls. Koncerten er kommet i stand via bevægelsen Low Fi, der er en slags datingbureau for musikere og spillesteder.
Annonce

Hejls: Betina Drescher glæder sig til fredag, hvor Huset i Hejls slår dørene op til sin første koncert. Huset er indrettet i en bygning, der engang var plejehjem. I dag rummer huset både festsal, retrobutik og bed & breakfast.

- Vi håber rigtig meget, at det bliver den første af en række månedlige koncerter. Søren Manscher er ikke så kendt endnu, men det skal han nok blive, fortæller hun.

Musikeren optræder med skæve hverdagssange, som han selv har skrevet. De tager udgangspunkt i forbudte fantasier, bizarre privatfester, og hvordan man lever som mand og menneske.

Til januar giver Aske Jacoby, der er mere kendt, koncert.

- Indtil videre vil jeg gerne afvente og se, hvordan det kommer til at gå med de to første koncerter, inden jeg planlægger flere.

Koncerterne er kommet i stand efter Betina Drescher så et opslag på Facebook, hvor hun læste om Low fi-koncerter.

- Folkene bag kalder det en bevægelse. Det er en slags datingbureau for musikere og spillesteder. Jeg har oprettet en profil for Huset i Hejls som spillested derinde. Det er lagt meget an på, at private også kan oprette stuekoncerter.

Søren Manscher var en af de musikere, der skrev til hende.

- Jeg kendte ham overhovedet ikke på forhånd. Han fortalte, at han var opvarmningsband på Søren Huss' efterårsturné. Han har lige udgivet en lp, som han sendte mig et link til. Hans musik lød fantastisk. Så jeg tænkte, at ham må vi have hertil, forklarer hun.

Søren Manscher har lige udgivet en lp, som han sendte mig et link til. Hans musik lød fantastisk. Så jeg tænkte, at ham må vi have hertil.

Betina Drescher, Huset i Hejls

Annonce

Bar og hygge

Koncerten kommer til at foregå i hjemlige omgivelser.

- Vi laver det lidt fredagsbar-agtigt, og vi holder også åbent i butikken, fortæller Betina Drescher.

Hvem regner du med, at I kan tiltrække som publikum?

- Folk som godt kan lide at gå ud og få musikoplevelser. Folk i alle aldre, der gerne vil have en hyggelig aften og høre god musik, de ikke nødvendigvis kender i forvejen.

Til den første koncert er der foreløbig ikke solgt ret mange billetter, men det er aftalt med Søren Manscher, at koncerten gennemføres uanset hvor mange tilhørere, der møder op.

- I vores festsal er der god akustik, vi har stole og borde til 70 mennesker, og bussen går lige uden for døren, siger Betina Drescher.

Billetter til koncerten med Søren Manscher koster 150 kroner og kan købes på linket:

https://lowficoncerts.com/da/concert/sren-manscher

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce