Annonce
Kolding

Nyt kontorhus og p-hus med 280 pladser på vej i Kolding Åpark

Sådan kommer der nye kontorhus til at se ud set fra Østerbrogade. Bagerst skimtes p-huset. Illustration: Danica Ejendomme
Danica Ejendomme klar med nabobyggeri til sin eksisterende ejendom i Kolding Åpark. Nu laver Kolding Kommune lokalplanen for projektet.

Kolding: Et efter et skyder nye, store kontorhuse op i Kolding Åpark. Nu er endnu et af slagsen på vej lige ved siden af det allerførste, der blev bygget i Kolding Åpark tilbage i 2008.

Det er Danica Ejendomme, som er undervejs med en nabobygning til det kobberfarvede femetagers kontorhus i Kolding Åpark 1, hvor blandt andre Tegnestuen Mejeriet holder til. Det er også Danica Ejendomme, som ejer denne ejendom.

Næste skud på stammen for Danica Ejendomme i Kolding Åpark bliver et kontorhus i seks etager, som skal bygges sammen med den eksisterende ejendom via en mellembygning i første etage.

Desuden vil selskabet opføre et parkeringshus længst mod øst med omkring 280 pladser fordelt på otte forskudte dæk. Heraf bliver nogle tilgængelige for andre virksomheder og institutioner i området. De to Danica-ejendommen udløser nemlig kun et krav om 192 p-pladser, så der bliver et overskydende antal pladser, som tænkes udlejet til andre aktører i området.

Parkeringshuset bliver lavere end det eksisterende kontorhus. På den måde ønsker Danica Ejendomme at skabe variation i området.

Annonce

Størrelser

Det eksisterende kontorhus har et areal på 5000 kvadratmeter fordelt på fem etager i en højde på 21,6 meter.

Det nye kontorhus bliver på 4600 kvadratmeter fordelt på seks etager i 26,5 meters højde.

Sammenhæng

Politikerne i byrådets plan-, bolig- og miljøudvalg har netop bedt by- og udviklingsforvaltningen om at gå i gang med at lave den nødvendige lokalplan for byggeriet.

Godt nok eksisterer der allerede en lokalplan for området, men Danica Ejendommes planlagte byggeri er højere og ligger anderledes på matriklen, end den nuværende lokalplan tillader. Derfor skal der en ny til.

Ved at flytte byggefeltet til det nye kontorhus helt frem til vejen og kæde de to bygninger sammen bliver der skabt et stort og åbent udeareal ned mod åen i direkte sammenhæng med en fælles kantine, hvor brugerne af de to ejendomme kan nyde deres frokost, når vejret tillader det. Samtidig kan cyklende og gående fortsat passere uhindret på stien langs åen.

Udover kantinen får de to kontorhuse også andre fælles faciliteter såsom konferencerum og hovedindgang.

Formanden for plan-, bolig- og miljøudvalget Birgitte Kragh (V) bifalder, at der bliver skabt et grønt område ned mod åen og den offentlige sti i det planlagte projekt.

- Vi vil jo gerne have, at hele campusområdet hænger sammen med byen, så vi lægger vægt på, at man kan færdes i området, og vi lægger også vægt på, at det er en god oplevelse at færdes der, siger hun.

Direktør for Danica Ejendomme, André Scharf, siger via selskabets pressetjeneste, at ”i Danica arbejder vi hele tiden med at udvikle vores ejendomme. Vi er i den forbindelse positive over mulighederne i Kolding". Han påpeger, at der ikke er truffet nogen endelig beslutning om at realisere byggeriet endnu, og indtil da vil han ikke kommentere yderligere. Det er ikke lykkedes at få svar på, om der er lejere til det planlagte byggeri og i hvilket omfang.

Lokalplanen for projektet kommer i offentlig høring fra 19. juni til 1. august, hvorefter by- og udviklingsforvaltningen administrativt tager stilling til, om den skal vedtages.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce