Annonce
Varde

Nyt liv i Andelskassen i Agerbæk: PowerTower flytter ind

Den tidligere andelskasse i Agerbæk bliver til kontorfællesskab for virksomheder. PR-foto
Andelskassen i Agerbæk for nye beboere.

Agerbæk: Der kommer nyt liv i Andelskassen. Udviklingsrådet Helle Østs "erhvervsminister", Jørgen Madsen, fik torsdag 11. april overrakt nøglerne til den bygningen på torvet i Agerbæk fra ejeren, JM Handel, Starup-Tofterup, repræsenteret ved Pia Jepsen. Udviklingsrådet har gennem længere tid haft den lokale erhvervsudvikling som et fokuspunkt, fordi det ønsker et blomstrende erhvervsliv og dermed udvikling, vækst og bosætning.

PowerTower Helle blev i 2017 etableret som en selvstændig afdeling af PowerTower Varde med udgangspunkt i Helle Hallen. Med mulighederne i den gamle andelskasse udvides rammerne nu betragteligt. Bag projektet står Udviklingsrådet Helle Øst i samarbejde med erhvervsforeninger og borgerforeninger i Helle-området samt Agerbæk Udvikling.

Annonce
Den tidligere andelskasse i Agerbæk bliver til kontorfællesskab for virksomheder. PR-foto

For alle virksomheder

- Vi vil gerne støtte op omkring de små, lokale virksomheder, og det gør vi dels ved at etablere dette kontorfællesskab, dels ved at starte et netværk op, hvor virksomhederne kan sparre med hinanden og også få inspiration udefra. Netværket er således en mindst lige så vigtig del af PowerTower, som selve huset, og man kan sagtens deltage i netværket uden at bruge vores lokaler, udtaler Jørgen Madsen.

Der vil være mulighed for at leje en møbleret kontorarbejdsplads, separate rum eller et lagerrum. I første omgang har Udviklingsrådet Helle Øst henvendt sig til nystartede virksomheder, men både kontorfællesskabet og netværket er åbent for alle med behov eller interesse.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce