Annonce
Aabenraa

Nyt liv i spøgelsesbygning på gågaden: Ildsjæle køber plads til Julehjertebyen

Det er denne bygning på hjørnet af Ramsherred og Barkmøllegade, som den nye forening Julehjertebyens Venner har købt, og nu er i gang med at sætte i stand. Foto: Mette Christine Schulz
En ny forening, dannet af en gruppe ildsjæle fra Julehjertebyen, har købt bygningen i den nordlige ende af gågaden, hvor elektriker Bekke engang havde butik. Her skal der være genbrugsbutik, lager og fjernkøkken.

Aabenraa: Det har været et stort ønske længe for ildsjælene i Julehjertebyen, og nu er ønsket gået i opfyldelse.

Efter at have levet på andres gode velvilje i flere år får de frivillige i Julehjertebyen nu deres helt eget sted til alt det, det kræver at holde Julehjertebyen kørende i december.

En ny forening med navnet Julehjertebyens Venner har nemlig købt bygningen på hjørnet af Ramsherred og Barkmøllegade, som mest er kendt for at have huset elektriker Bekkes butik. Bygningen har stået tom længe og trænger til mere end en kærlig hånd, og derfor er frivillige fra Julehjertebyen nu i gang med at gøre den i stand, så den er klar til at huse blandt andet et fjernkøkken, når der sidst på året skal laves masser af risengrød med mere til gæsterne i Julehjertebyen på Storetorv.

- Vi har brug for et fast sted at være, da vi ikke kan holde til at skulle flytte hele tiden. Vi ved, at vi skal ud af Nørreport på et tidspunkt, når kommunen river bygningen ned og på Storetorv kan vi kun være, indtil det bliver udlejet. Der skal meget til at drive Julehjertebyen, og derfor har vi længe ønsket at få vores eget sted, og det giver ro i maven, at vi nu har fået det, forklarer tovholder for Julehjertebyen, Malene Bruhn.

Hun er én af de otte ildsjæle fra styregruppen bag Julehjertebyen, som har dannet den nye forening Julehjertebyens Venner, som så har købt bygningen på Ramsherred 2.

- Vi bliver stadig i bygningen på Storetorv, indtil det bliver udlejet, men der bliver også en genbrugsbutik med navnet Genbrug for Alle her på Ramsherred. Derudover skal bygningen bruges til lager og fjernkøkken. Der er langt til Storetorv, når maden skal transporteres, men vi må leve med de vilkår, der nu engang er. Vi er ihvertfald alle meget godt tilfredse med den her løsning, fortæller hun.

Julehjertebyen åbner i år lørdag den 23. november.

Annonce

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce