Annonce
Aabenraa

Nyt liv i spøgelsesbygning på gågaden: Ildsjæle køber plads til Julehjertebyen

Det er denne bygning på hjørnet af Ramsherred og Barkmøllegade, som den nye forening Julehjertebyens Venner har købt, og nu er i gang med at sætte i stand. Foto: Mette Christine Schulz
En ny forening, dannet af en gruppe ildsjæle fra Julehjertebyen, har købt bygningen i den nordlige ende af gågaden, hvor elektriker Bekke engang havde butik. Her skal der være genbrugsbutik, lager og fjernkøkken.

Aabenraa: Det har været et stort ønske længe for ildsjælene i Julehjertebyen, og nu er ønsket gået i opfyldelse.

Efter at have levet på andres gode velvilje i flere år får de frivillige i Julehjertebyen nu deres helt eget sted til alt det, det kræver at holde Julehjertebyen kørende i december.

En ny forening med navnet Julehjertebyens Venner har nemlig købt bygningen på hjørnet af Ramsherred og Barkmøllegade, som mest er kendt for at have huset elektriker Bekkes butik. Bygningen har stået tom længe og trænger til mere end en kærlig hånd, og derfor er frivillige fra Julehjertebyen nu i gang med at gøre den i stand, så den er klar til at huse blandt andet et fjernkøkken, når der sidst på året skal laves masser af risengrød med mere til gæsterne i Julehjertebyen på Storetorv.

- Vi har brug for et fast sted at være, da vi ikke kan holde til at skulle flytte hele tiden. Vi ved, at vi skal ud af Nørreport på et tidspunkt, når kommunen river bygningen ned og på Storetorv kan vi kun være, indtil det bliver udlejet. Der skal meget til at drive Julehjertebyen, og derfor har vi længe ønsket at få vores eget sted, og det giver ro i maven, at vi nu har fået det, forklarer tovholder for Julehjertebyen, Malene Bruhn.

Hun er én af de otte ildsjæle fra styregruppen bag Julehjertebyen, som har dannet den nye forening Julehjertebyens Venner, som så har købt bygningen på Ramsherred 2.

- Vi bliver stadig i bygningen på Storetorv, indtil det bliver udlejet, men der bliver også en genbrugsbutik med navnet Genbrug for Alle her på Ramsherred. Derudover skal bygningen bruges til lager og fjernkøkken. Der er langt til Storetorv, når maden skal transporteres, men vi må leve med de vilkår, der nu engang er. Vi er ihvertfald alle meget godt tilfredse med den her løsning, fortæller hun.

Julehjertebyen åbner i år lørdag den 23. november.

Annonce

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Annonce