Annonce
Sønderborg

Nyt luksusbyggeri på havnen får masser af kritik

Sådan forventes Kongebrohuset at komme til at se i ud i følge visualisering fra C.F. Møller.
Mange læsere har reageret negativt på planen om at opføre 26 liebhaverboliger ud til Alssund i Sønderborg.

Sønderborg: Nyt luksusbyggeri på Nørre Havnegade får hård medfart hos læserne. Næsten 200 har skrevet deres mening om projektet på JydskeVestkystens facebook-side heraf langt størstedelen negative.

Jean Robert Tankred: Mere glas og beton i flere etager. Typisk. Det næste er, at nogen kalder det for visionært.

Marie-Louise Olin: Hvorfor skal alt byggeri i dag være firkantede grimme kasser.

Jeanette Andersen: Desværre ingen kreativitet fra arkitekterne. Hvad med at det passede ind i arkitekturen til Sønderborg. Så alt det nye ikke skæmmede i landskabet med alle de kassebyggerier.

Bitten og Mads Clausens Fond og A. Enggaard investerer omkring 100 millioner kroner i byggeriet af 26 liebhaverboliger. Bygningen har fået navnet Kongebrohus.

Susanne König: Forstår ikke at man ikke i stedet renoverer den gamle kasserne til lejligheder og lader havblikket være intakt for mange flere. Det er lige ved, at det er spanske tilstande, hvor de også smagsløst har plastret kysterne til.

Lise-Lotte Dahl: Hvor er det synd, at de gamle historiske bygninger bliver usynlige, og at havnefronten bliver erstattet med nye kasser.

Rikke Wager Rosenqvist Jakobsen: Ligner en rodebutik med alle de forskellige huse, bygninger osv.

Annonce

Hvorfor skal alt byggeri i dag være firkantede grimme kasser

Marie-Louise Olin

Vil gavne byen

Det er dog også flere positive kommentarer blandt de mange læser-reaktioner.

Kirsten Bøttcher Silberg: Kæmpe tak til dem der kaster penge i det. Kasernen kommer lidt i klemme, men det smukke kig til bygningerne blev ødelagt for mange år siden, da sygehuset blev bygget.

Kurt Dominicussen: Som gammel Sønderborgdreng, må jeg bare sige, at det er det fantastisk at opleve byens udvikling. Hele det område har lignet jeg ved ikke hvad i mange år. Og til mange af jer, der konstant brokker jer over nyt. Vær opmærksomme på at aktivitet skaber øget aktivitet, det komme alle til gode i jeres dejlige by og kommune. Der er mange byer, der ville ønske sig den dynamik I har i Sønderborg.

Byggeriet på 3.700 kvadratmeter vil kunne gå i gang til foråret. Kvadratmeterprisen kommer til at ligge på omkring 30.000 kroner. Det svarer til 2,5 millioner kroner for en 85 kvadratmeter stor lejlighed og 6 millioner kroner for boligerne på toppen af bygningen.

Lene Hviid Petersen: Fedt at nogen vil investere i havnefronten. Det er det, der gør Sønderborg til et fedt sted.

Bodil Jacobsen: Lyder godt med alle de investeringer. Det vil helt sikkert gavne Sønderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];