Annonce
Trekantområdet

Nyt minister-svar i slamsag - DF'er ikke imponeret og savner klar melding om klapplads

Klappladsen ud for Trelde Næs har de seneste uger været i politikeres og borgergruppes fokus. Arkivfoto: Mette Mørk
Byrådsmedlem Inger Nielsen (DF) havde via partiets miljøordfører Rene Christensen på Christiansborg rettet spørgsmål til miljøminister Lea Wermelin (S) om klappladsen ved Trelde Næs. Hun fik et svar i bløde vendinger i lighed med de øvrige svar, der er givet i sagen i Folketinget.

Lillebælt: Miljøminister Lea Wermelin (S) har givet yderligere svar i sagen om Kolding Kommunes ansøgning om at dumpe slam på klappladsen ved Trelde Næs. Denne gang er det Dansk Folkepartis Inger Nielsen, som har fået svar, efter hendes partifælle Rene Christensen i Folketinget har rejst spørgsmål på hendes vegne om, hvad ministeren vil gøre for at stoppe klapning af bundsedimenter fra havne og fjorde i forhold til sagen om mulig klapning ved Trelde Næs.


Mine forventninger har måske været for høje, idet jeg forventede, at hun ville svare på, hvad hun præcist ville gøre i sagen om klapning.

Byrådsmedlem Inger Nielsen (DF)


Annonce

I lighed med sine tidligere svar på spørgsmål om klappladsen og klapningen fra Kolding Kommune, svarer Lea Wermelin i runde vendinger om, at klaptilladelser kun gives med behørigt hensyn til naturen, og konstaterer, at Miljøstyrelsen ikke har truffet afgørelse.

Inger Nielsen er ikke imponeret over svaret.

- Mine forventninger har måske været for høje, idet jeg forventede, at hun ville svare på, hvad hun præcist ville gøre i sagen om klapning. Jeg havde håbet, at ministeren ville svare, at det stoppede nu, men det skete ikke, siger Inger Nielsen.

Positive takter

Inger Nielsen er tilfreds med, at ministeren allerede har bedt Miljø- og Fødevareministeriet se på nye retningslinjer for grænseværdier for de indhold af fremmede stoffer i bundsedimentet. Hun giver samtidig udtryk for, at hun deler bekymringen for det fælles vandmiljø.

- Det er positivt, for vi kan ikke blive ved med at forurene vores vandmiljø og så bare håbe på, at når vi ikke kan se det, så forsvinder det jo nok. Men jeg har børnebørn og vil gerne have, at de har rent vand også, siger Inger Nielsen.

Hun opfordrer i lighed med andre politikere til, at der laves en handlingsplan, hvor man forbyder klapning generelt.

- Vi skal have fokus på problemerne med iltsvind, så det er vigtigt, at der ikke tilsættes yderligere næringsstoffer til Lillebælt eller andre havområder, påpeger hun.

Ministeren understreger i sit svar, at hun anser det som en vigtig opgave at passe på havmiljøet.

- For at imødekomme den store interesse, der i øjeblikket er for klapområdet, har jeg bedt ministeriet udarbejde en sammenhængende beskrivelse af, hvordan klapområdet administreres i dag. Beskrivelsen vil blive oversendt til Folketinget forventeligt i august, gentager ministeren i sit svar overfor Rene Christensen og dermed Inger Nielsen.

Annonce

Styrelse ser på ansøgning til efteråret

Miljøstyrelsen forventer i begyndelsen af efteråret at gå i gang med at behandle ansøgningen fra Kolding Kommune om at dumpe 360.000 kubikmeter slam fra Marina City-projektet på klappladsen ud for Trelde Næs. Herunder de høringssvar der er kommet til projektet.

- Det er svært på nuværende tidspunkt præcist at fortælle, hvornår styrelsen forventer at have en afgørelse klar. Generelt oplyser vi ansøger om, at de kan forvente en sagsbehandlingstid på ni  måneder, oplyser Mie Kjær Høhne fra Miljøstyrelsen til Fredericia Dagblad.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lokalt motorkontor blev solgt for en krone: Et halvt år senere gik det konkurs med ubetalt skatteregning på ti millioner

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Tyskland

Dansk mindretal får en plads i Forbundsdagen: - Det er sensationelt

Sønderborg For abonnenter

Beboer fortsætter kamp mod udlejer af nybyggede boliger: - Jeg forstår godt, at andre flytter

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Debat

Det mener JydskeVestkysten om ophævelsen af corona-restriktionerne

Sønderjyske Ishockey

Der er i den grad noget at revanchere: SønderjyskE skal komme med en helt anden attitude

Tønder For abonnenter

Først vidste Tommy ikke, hvad han skulle bruge det gamle Danish Crown-slagteri til: Det gør han nu

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Haderslev

Yngre mand faldet otte meter ned fra tag: Indlagt i kritisk tilstand med svære skader

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Varde For abonnenter

82-årige Poul Eriks opråb: Der skal røres op i den politiske vælling

Haderslev For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Haderslev ikke får en ny svømmehal i de næste mange år

Vejen For abonnenter

92-årig har en drøm: - Jeg tvivler på, de når det, før jeg dør

Annonce