Annonce
Sønderborg

Nyt mobilnetværk på vej: Kan give driftsforstyrrelser

I samarbejde med Ericsson opgraderes TDC NETs mobilnetværk i hele kommunen, så det understøtter 5G. Pressefoto
TDC Net forbedrer over de næste uger den digitale infrastruktur i Sønderborg kommune med implementering af det nye 5G-netværk.

Sønderborg: Rundt om i kommunen er TDC Net er sammen med den svenske virksomhed Ericsson nu gået i gang med udbygge mobilnetværket med forberedelse til 5G-nettet. Udrulningen glæder politikerne.

- Nettet skal være med til at sikre optimale, digitale udfoldelsesmuligheder for Sønderborgs mange virksomheder. Der er store gevinster at hente i erhvervslivet ved fortsat digitalisering og 5G-implementering, siger Gerhard Bertelsen (Sl.P.), formand for Erhvervsudvalget.

- Sønderborg Kommune har som målsætning at være regionens bedste erhvervskommune. Dét kan blandt andet hjælpes på vej med en fremtidssikret og digital infrastruktur, siger borgmester Erik Lauritzen (S), der også peger på, at 5G vil gavne borgerne.

Annonce

Kan give gener

Ifølge TDC Net stiger dataforbruget cirka med 40 procent om året. Det stiller større krav til netværket. Hvis fx kvaliteten på yndlingsserien på favorit-streamingtjenesten skal blive bedre og bedre, så skal mobilnetværket opgraderes.

- Desværre betyder mobilopgraderingerne også, at man kan opleve enkelte driftsforstyrrelser i de kommende uger. TDC NET forventer, at andre mobilmaster i området overtager dækningen, så vores kunder forhåbentlig bliver forstyrret mindst muligt. Vi beklager de gener, vores arbejde måtte medføre, siger TDC-direktør Andreas Pfisterer.

Implementeringen af 5G vil ske gradvis. Først fra udgangen af 2020 ventes de fleste mobiltelefoner at kunne understøtte 5G. TDC NET forventer derfor først at aktivere 5G-netværket i slutningen af 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce