Annonce
Billund

Nyt motionstilbud til overvægtige børn og unge

Motionstilbuddet Jump4fun henvender sig til overvægtige børn og unge, som kan være aktive sammen. PR-foto: DGI
Et nyt motionstilbud kommer til Billund Kommune. Der er tale om konceptet "Jump4fun", som henvender sig til overvægtige børn og unge, der kan være aktive sammen.

Billund Kommune: Bevægelsesglæde, trivsel og øget selvværd.

Det er målet med Jump4fun (som kan oversættes til hop for sjov), som nu kommer til Billund Kommune.

Bag konceptet står DGI, og formålet er at give et motionstilbud til overvægtige børn og unge. Det handler nemlig ikke om at være bedst, hurtigst eller stærkest til Jump4fun, men om at have det sjovt, mens man er aktiv.

- Jeg er meget glad for at få et sundhedsfremmende projekt som Jump4fun til Billund Kommune. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan få aktiveret en sårbar gruppe børn og unge, der ikke er foreningsaktive i dag, siger Ann Charlotte Vilstrup (S), formand for børneudvalget i Billund Kommune, via en pressemeddelelse.

Annonce

Her kan du gå til Jump4fun

Opstart i Billund: Onsdag den 4. september kl. 17:30 i hal 3 Billund Idrætscenter.

Opstart i Grindsted: Mandag den 2. september kl. 16:45 i pigesalen i Magion.

Der vil være én ugentlig træning i begge foreninger på ovenstående tidspunkt.

Alle børn og unge i alderen 6-16 år er velkommen til at komme og prøve Jump4fun. Der er ingen tilmelding.

Har man spørgsmål til konceptet, kan man kontakte DGI Sydvest projektleder Stine Nikolajsen på svn@dgi.dk eller mobil 60227900.

Fra Nordsjælland

Jump4un stammer fra Nordsjælland, men har siden bredt sig til resten af landet. Nu er turen altså kommet til Billund Kommune. Det glæder Birgitte Schmidt, der er læge, ph.d. og styregruppeformand for Jump4fun.

- På grund af den stigende overvægt blandt børn og unge i Danmark er det vigtigt at få kommunerne med, så vi kan lave en styrket, fælles indsats. Vi har en målsætning om at blive et landsdækkende tilbud, hvor samarbejdet mellem kommuner og foreninger er kernen i at hjælpe børnene, siger Birgitte Schmidt i pressemeddelelsen.

Jump4fun ikke er én sportsgren, men mange forskellige aktiviteter, lege og øvelser.

I Billund og Grindsted

I første omgang er det Billund IF og Grindsted GIF Gymnastik, som kommer til at udbyde Jump4fun. Der vil være en ugentlig træning i begge foreninger.

Jump4fun påpeger selv, at aktiviteterne skabe øget glæde hos børnene. Således har Jump4fun foretaget en landsdækkende undersøgelse, hvor 92 procent af deltagere svarer, at de er blevet gladere for at bevæge sig. 82 procent siger, at de har fået nye venner.

- Børnene vil kunne få stor livsglæde ved at deltage og få oplevelser, der får dem til at grine og være aktive sammen med andre. Og når vi har det sjovt, så får vi lyst til at være med igen, tilføjer Ann Charlotte Vilstrup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce