Annonce
Esbjerg

Nyt musiksamarbejde på Termansens

Der venter koncertgængere en spændende oplevelse, når Lelo Nika(tv) og Mattias Rodrick gæster jazzspillestedet Termansens som Duo Nika/Rodrick. PR-foto
Resultatet af et nyt musiksamarbejde mellem Ribe Musikforening og jazzklubben Termansens ser for første gang dagens lys, når Duo Nika/Rodrick giver koncert på Termansens 19. september.

Ribe: - Det er performancepower ud over det sædvanlige. Det er vildt fedt.

Sådan betegner formand for Ribe Musikforening, Bo Gunge, den oplevelse, der venter musikelskere på spillestedet Termansens 19. september, når Duo Nika/Rodrick går på scenen.

Den serbiskfødte harmonikaspiller Lelo Nika, der flere gange har vundet titlen som verdens bedste harmonikaspiller, og den svenske, klassisk uddannede cellist Mattias Rodrick, har fundet sammen i et partnerskab, der både udforsker folkemusik fra Balkan og Sverige, ligesom de også kaster sig ud i nutidig kunstmusik og fri improvisation.

Ejer af Termansens, Martin Schack, forklarer, at det faktisk er første gang, man har en harmonika på scenen på Termansens, og han glæder sig ligeså meget som Bo Gunge til at opleve de to fremragende musikere på scenen.

- Det er musikforeningen, der har taget initiativet til samarbejdet, og det betyder, at der kommer en helt ny verden til Termansens, siger Bo Gunge og forklarer, at Duo Nika/Rodrick vil levere en koncert, der ikke passer ind i faste rammer.

Annonce

Siden 2017

Lelo Nika og Mattias Rodrick har spillet sammen siden foråret 2017, hvor de begge mødtes i en forestilling på Folkoperan i Stockholm. Her var Nika gæstesolist, og hurtigt fandt de to ud af, at de havde noget usædvanligt sammen.

Koncerten starter kl. 20 torsdag 19. september.

I alt er der tre koncerter på Termansens i september.

Vante forestillinger

Selvom det er Termansens og musikforeningens første samarbejde, har koncerten været i støbeskeen længe, og Bo Gunge forklarer, at man fra starten af sæsonen havde en idé om, at man gerne ville samarbejde med flere forskellige aktører i Ribe.

Og da forespørgslen kom fra Bo Gunge, skulle der ikke lang betænkningstid til.

- Jeg er altid glad for, når nogen kommer og spørger om vi skal lege, og for mig at se skal vi have så meget kultur som muligt ind i Ribe, siger Martin Schack, der også blandt andet har indgået et samarbejde med spisestedet Porsborgs om arrangementer med musik og mad.

Bo Gunge forklarer, at koncertens musikalske indhold passer rigtigt godt til et samarbejdsprojekt mellem en jazzklub og en klassisk musikforening.

- I selve samarbejdet ligger der et forsøg på at røre lidt op i de vante forestillinger hos publikum, fordi der i koncerten vil indgå elementer, folk ikke er vant til. Kombinationen af cello og akkordeon er uvant for snart sagt alle, men de to musikeres energi og kapacitet tror vi vil gøre det hele til en ualmindelig fed og fin aften, siger Bo Gunge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce