Annonce
Billund

Nyt naturcenter i Sdr. Omme: - Selvfølgelig er det ikke Lego House, men ...

Spadestik til Naturrum Sdr. Omme.Foto: Martin Ravn

Feltspaderne kom i brug til første spadestik på Naturrum Sdr. Omme. Forventningerne er tårnhøje. Her skal komme både lokale dagplejere og spejdere fra hele verden.

Sdr. Omme: Det hele begyndte med, at spejdernes 47 år gamle spejderhytte på Skovvej var ved at falde sammen og i øvrigt ikke havde plads til alle de spejdere, som gerne ville være med i DDS Sdr. Omme Spejderne. Onsdag tog tre Sdr. Omme-politikere med feltspader det første spadestik til det 7,5 mio. kroner dyre Naturrum Sdr. Omme - et naturrum med flot skrånende tag, man kan gå på, klatrevæg og shelterpladser udenom.

Forventningerne er tårnhøje.

- Vi kommer på Danmarkskortet, for der findes ikke et naturrum magen til. At det ligger lige i Sdr. Omme, er et kæmpe plus for os. Vi har ikke noget Lalandia, men vi har det her, 100 meter til skoven, heden og åen. Det bliver så godt, lød det selvsikkert fra Jesper Gammelgaard, der er spejderfar og formand for den selvejende institution Naturrum Sdr. Omme.

Annonce

Med vores naturrum har spejdere fra hele verden de pludselig et nyt sted at tage på lejr.

Bestyrelsesmedlem Torben Madsen.

Naturrum Sdr. Omme

Sdr. Omme Naturrum Sdr. Omme bliver på cirka 430 kvadratmeter og har et budget på cirka 7,5 mio. kroner.Bygningen bliver med klatrevægge på facaden, siddetrappe til sti på taget, udendørs scene, udstilling, kanohus, fællesrum, værksted ude/inde, multirum/soverum, kontor/mødelokale, køkken, toilet, bålplads, udekøkken og shelter.

Byggeriet forventes klar til indflytning i januar / februar 2019.

Allan Munk Nielsen (K) tog et kig på den spejderspade, han havde fået udleveret af Lenni Andersen (i uniform). Foto: Martin Ravn

For Sdr. Omme og hele verden

Han forestiller sig, at alle i Sdr. Omme, Billund Kommune og længere omkring vil komme til at bruge det nye naturrum.

Alle, der er interesseret i at lave noget med naturen, vil komme her. Vi har spurgt skoler i en radius på 40 kilometer og fået mange positive tilbagemeldinger, sagde Jesper Gammelgaard, der også forestiller sig, at dagplejer, børnehaver, skolefritidsordninger og plejehjem samt handicappede bofællesskaber og værksteder vil gøre brug af stedet.

Egon Thomsen, Karl Erik Hansen og Reinholt Lauritsen havde været med til at bygge en del af den gamle spejderhytte. Foto: Martin Ravn

Høje forventninger

Byrådspolitikerne Kurt Jensen (S), Allan Munk Nielsen (K) og Mogens Jørgensen (DF) var inviteret til at tage det første spadestik - med spejdernes feltspader. Billund Kommune har bidraget til naturrummet med to mio. kroner, så også fra kommunalt hold er det store forventninger.

- Selvfølgelig er det ikke Lego House, men det er en pendant. Det er helt fantastisk, at vi får det her naturrum i Sdr. Omme. Det er en perle for byen og hele området, sagde Kurt Jensen.

Spejderleder Lenni Andersen havde lige været sammen med kolleger fra en del af Jylland, og da de hørte om naturrummet, var de klar til at booke tider. Ambitionen er også at trække spejdere fra hele verden til Sdr. Omme.

Lenni Andersen, Torben Madsen og Jesper Gammelgaard til spadestik til Naturrum Sdr. Omme. Foto: Martin Ravn
Spadestik til Naturrum Sdr. Omme. Foto: Martin Ravn
Spadestik til Naturrum Sdr. Omme. Foto: Martin Ravn
Spadestik til Naturrum Sdr. Omme. Foto: Martin Ravn
Billund Kommune anlægger en p-plads ved siden af naturrummet. Foto: Martin Ravn
Lenni Andersen til spadestik til Naturrum Sdr. Omme. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce