Annonce
Varde

Nyt naturrum i smuk ådal

Sådan så det ud i 2015 ved det gamle stemmeværk. Arkivfoto: Martin Wilde

Fem shelters, bålhytte, anløbsbro og udstilling er klar til indvielse.

Ansager: Så kan man finde festtøjet frem. Fredag 4. maj kl. 16 indvier borgmester Erik Buhl (V) det nye Naturrum Stemmeværkspladsen ved Ansager. Alle er velkomne til en dejlig eftermiddag i forårslandskabet ved Varde Å. Der vil være taler ved både Erik Buhl, formand for Plan- og Teknikudvalget Preben Friis-Hauge (V) og Ansager Byudvikling ved Frank Sørensen. Efter taler og snoreklipning er der mulighed for at opleve naturrummet, som udover at ligge i den flotte ådal har fem shelters, bålhytte, bord-bænkesæt, bålsteder, anløbsbro til kano/kajak samt udstilling i det gamle driftshus og masser af plads til at boltre sig på. Der bliver budt på lidt at slukke tørsten med, og så er der mulighed for selv at grille en pølse eller skumfidus og bage snobrød på et af bålstederne. FDF Ansager sørger for forskellige aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Naturrum Stemmeværket er blevet til i samarbejde mellem SE, Friluftsrådet, Ansager Byudvikling og Varde Kommune. - Vi håber, at mange vil tage godt imod vores nye friluftsområde og at alle vil hjælpe til med at passe på stedet, siger Frank Sørensen, der er formand for Naturgruppen under Ansager Byudvikling.

Der er allerede lagt mange frivillige timer i projektet, og man lover at fortsætte. Naturrummet har adressen Kanalvej 16, Ansager. Besøgende kan nå dertil på cykel eller bil ad Kanalvej, eller til fods ad Kanalstien langs den tidligere Ansager Kanal eller på vandrestien fra Ansager. Eller ad vandvejen via Varde Å i kano. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce