Annonce
Sport

Nyt nederlag: Kolding IF var aldrig tæt på point

Adam Jakobsen kom frem til afslutninger, inden han blev skiftet ud, men Kolding IF var aldrig helt tæt på at score mod Silkeborg IF. Arkivfoto: Søren Gylling
Selv om Kolding IF spillede fint i boldbesiddelse, lukkede Silkeborg reelt kampen med to mål allerede i første halvleg.
Annonce

Fodbold: Heller ikke i årets anden kamp lykkedes det Kolding IF at få point og rykke væk fra bunden af 1. division.

Silkeborg scorede to gange midt første halvleg og kørte en sejr i hus på 3-0.

Trods udmærket spil i store perioder var Kolding IF aldrig reelt i nærheden af at pille ved hjemmesejren.

KAMPEN I TAL

Silkeborg IF - Kolding IF 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 Stefan Thordarson (17.), 2-0 og 3-0 Nicklas Helenius (28. og 88.)

Advarsler

KIF: Morten Ohlsen Hansen (64.), Mike Vestergård (73.), Ahmed Daghim (80.)

KIF: Sebastian John - Morten Ohlsen Hansen, Simon Trier, Mads Eriksen (60. Marcus Gudmann), Jacob Torp (74. Mikkel Dongsted)- Mike Vestergård, Mads Zederkof, Mattias Verreth (74. Niels Letort) - Adam Jakobsen (57. Ahmed Daghim), Denis Fazlagic, Christian Kudsk (57. Oliver Drost)

Kolding IF spillede fin fodbold på den gode kunststofbane i Silkeborg i begyndelsen. Denis Fazlagic var rykket ind som den centrale angriber, og han og Christian Kudsk truede et par gange i rummet mellem Silkeborgs forsvar og midtbane.

Samtidig turde udeholdet også spille bolden ud af presset på egen forsvarszone.

Efter et kvarter begyndte Silkeborg at røre på sig med gode kombinationer omkring gæsternes felt, og efter 18 minutter gik det galt for Kolding.

Stefan Thordarson tog nogle træk flere meter uden for feltet, og den belgiske lejesvend, Matthias Verreth, gjorde ingen udfald mod islændingen, der udnyttede pladsen til at dreje et regulært pragtmål ind ved stolpen til venstre for Kolding-målmand Sebastian John. Målmanden kunne dårligt klandres for den scoring.

Annonce

Helenius på pletten

Silkeborg har hentet Nicklas Helenius i AGF i vinterpausen i håbet om, at den lange angriber kan bombe holdet fra Søhøjlandet op i superligaen. Helenius kvitterede med to mål i 2-0-sejren over Hvidovre i årets første kamp, og torsdag aften søgte holdkammeraterne ham gang på gang.

Efter 28 minutter kom der et af disse perfekte indlæg fra Rasmus Karstensen, og Helenius stak af fra Mads Eriksen i løb mod forreste stolpe og pandede bolden i nettet.

2-0, og så lignede det noget, vi så i efteråret, hvor Silkeborg var foran med samme cifre efter 19 minutter på Kolding Stadion.

Adam Jakobsen havde forsøgt sig et par gange mod Silkeborg-målet, og tredje forsøg var en flugter, der sejlede ud til indkast.

Det var vanskeligt at få øje på, hvem der skulle score målene for Kolding. Rune Nautrup fik ikke en ny kontrakt og indstillede sin karriere i december, og ude på bænken sad topscorer Oliver Drost. Han var ikke med mod FC Helsingør i årets første kamp, fordi han skifter til den nordsjællandske klub til sommer, men han var altså heller ikke i startformationen mod Silkeborg.

At det ikke var Koldings aften blev understreget af, at udeholdet mod slutningen af første halvleg havde taget alle spillere med op mod Silkeborg-feltet, hvor Simon Trier stod klar til at kaste et langt indkast. Og så fløjtede dommer Benjamin Svedborg af, da Trier skulle til at kaste.

Kolding forsøgte at slide sig ind i opgøret efter pausen, men det blev stadig ikke farligt for alvor. Morten Hansen havde nogle udmærkede indlæg, og belgiske Verreth tager sig af dødbolde hvad enten, det er frispark eller hjørnespark, og det er ikke i luften, Kolding IF er farlig, når de offensive folk hedder Fazlagic, Kudsk og Jakobsen.

Det var farligere, da Mads Eriksen var løbet med frem og var tæt på at omsætte et af Hansens gode indlæg fra højresiden til mål. Eriksen måtte lade sig udskifte kort efter og blev erstattet af Marcus Gudmann.

Annonce

Frustreret angriber

Da var Kudsk og Jakobsen netop erstattet af Ahmed Daghim og Oliver Drost. Jakobsen sparkede til en stol i frustration. Han skulle hellere begynde at sparke nogle bolde i kassen.

Topscorer Drost fik en udmærket mulighed for reducering 10 minutter før tid, men afslutningen blev rettet af til hjørnespark.

Til sidst bankede Helenius sømmet i med sin anden scoring i kampen.

Kolding IF skal vinde sin kommende hjemmekamp mod bundproppen Skive. Trods nederlaget må holdet kunne finde lidt moral oven på kampen i Silkeborg. Men målene mangler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Annonce