Annonce
forside

Nyt om Ribes Madmekka: Der skal være opbakning fra lokale aktører

I maj og juni afholdes der workshop om Ribe Madstation. Foto: Kåre Welinder

Flere lokale landmænd, madproducenter og foreninger er blevet inviteret til workshops omkring projektet Ribe Madstaion. Projektet er tidligere blevet omtalt som Nationalparkens fødevare- og kulturmekka.

RIBE: Det kom allerede frem sidste år, at der er planer om at omdanne byens gamle banegårdsbygning til et mad- og kulturhus, og selvom det ud ad til har virket som om, at projektet har ligget stille hen siden i sommer, så er det ikke tilfældet. Nu har Center for Landdistriktsforskning ved Syddansk Universitet inviteret en lang række lokale producenter, landmænd, foreninger og specialforretninger til workshops i maj og juni for at finde frem til en bæredygtig økonomisk forretningsmodel for projektet, der nu kaldes Ribe Madstation.

- Der skal være interesse fra de lokale producenter. Det er jo de interesserede aktører selv, der skal finde frem til, hvilken forretningsmodel, de ser som bæredygtig for projektet, siger Hannibal Hoff fra Center for Landdistriktsforskning, som skal være med til at facilitere workshoppene og lave forundersøgelsen om projektet.

Idéen med Ribe Madstation er, at det skal være muligt at købe friske, lokale råvarer, lokale specialiteter og delikatesser samt deltage i forskellige arrangementer om lokal madkultur i stationsbygningen.

Der er i øjeblikket sendt mails ud omkring arrangementet, hvor mellem 10 og 15 har tilmeldt sig. Men hvis projektet forløber, som man håber, vil etableringen af stedet kunne begynde i efteråret.

- Det afhænger selvfølgelig af, hvad forundersøgelsen viser. Hvis der ingen opbakning er til projektet, kan det godt være, at det har længere udsigter til at blive etableret, siger han.

Workshops om Ribe Madstation

Projektet handler om at leje Ribe station af DSB Ejendomme med henblik på at indrette bygningerne til Nationalparkens nye fødevare- og kulturmekka. Lokalerne vil i stueplan blive indrettet til 3 formål: 1. En markedshal med "torvedage" 2. Café kombineret med gårdbutik 3. Spisested. 1. salen tænkes brugt til mødelokaler og madskole. Kilde: www.landdistrikterne.dkProjektet går nu under navnet "Ribe Madstation".

Center for Landdistriktsforskning har inviteret forskellige aktører til workshops om Ribe Madstation, der finder sted i maj og juni.

Projektkoordinatoren er Jesper H. Larsen, landdistriktskonsulent og fundraiser, Esbjerg Kommune.

Finansieren er på plads

Hvis Ribe Madstation bliver en realitet, så er finansiering af etableringen allerede på plads.

- Ribe Madstation skal selv kunne løbe rundt økonomisk, og derfor kommer det ikke til at bruge løbende finansiering. Men der vil være etableringsomkostninger, og finansieringen af dem er allerede på plads, siger Hannibal Hoff, der dog ikke kan offentliggøre, hvem der står til at finansiere etableringen af projektet.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Aabenraa For abonnenter

Kom med indenfor: Unikt eller kitsch - Johanns hus er ikke som alle andres

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Varde For abonnenter

Frygteligt syn mødte landmand: Skambidt kvie aflivet efter formodet ulveangreb på Skallingen

Erhverv For abonnenter

Medejer af konkursramt svinegigant erklærer eget selskab konkurs: Selskabet ejer kun værdiløse aktier i konkursboet

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri i midtbyen: Ukendt gerningsmand har for anden gang klippet alle friske skud fra Eriks havekrukker – måske for at få en rus ud af at ryge dem

Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Navne For abonnenter

Forfatter Jakob Hero maler med ord: Inspirationen kommer fra en sønderjysk provinsby

Annonce