Annonce
Trekantområdet

Nyt partnerskab hjælper sårbare gravide og familier

Sårbare gravide og børnefamilier kan få gratis rådgivning, efter at Fredericia Kommune og Mødrehjælpen har indgået en parterskabsaftale. Foto: Colourbox
Fremover kan gravide og børnefamilier få rådgivning hos Mødrehjælpen, som har indgået et partnerskab med Fredericia Kommune. Rådgivningen sker i lokaler ved sundhedshuset på Dronningensgade 95.
Annonce

Fredericia: Sårbare gravide og udsatte børnefamilier får fremover bedre mulighed for hjælp og støtte.

Det hensigten med et nyt partnerskab mellem Fredericia Kommune og Mødrehjælpen, som styrker den tidlige indsats, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Annonce

Risiko for udsathed

Den primære målgruppe er "gravide og børnefamilier med børn i alderen 0-6 år, der befinder sig i en sårbare situation og er i risiko for udsathed", lyder det i pressemeddelelsen.

Samarbejdet skal blandt andet øge kendskabet til de muligheder for hjælp, der findes. Mødrehjælpen vil tilbyde rådgivning og omsorgs- og støtteindsatser, der "brobygger" til den kommunale indsats.

Borgmester Jacob Bjerregaard udtaler om samarbejdet:

- Mødrehjælpen gør en kæmpe forskel. De bidrager til at sårbare og udsatte børnefamilier og gravide får den hjælp, som de har behov for. Med partnerskabet bruger vi vores fælles kompetencer og erfaringer til at skabe en helhedsorienteret indsats, og øge muligheden for at skabe varige netværk i vores lokalsamfund, lyder det fra borgmesteren.

Annonce

Gratis rådgivning

Hos Mødrehjælpen vil i lokaler på Dronningensgade 95 være gratis rådgivning for alle gravide og familier med børn i alderen 0-6 år hver onsdag mellem klokken 10 og 13. Rådgivningen er gratis og anonym.

Mødrehjælpens direktør Ninna Thomsen ser frem til et tættere samarbejde med Fredericia Kommune.

- I Mødrehjælpen viser vores mangeårige erfaring, at såvel kommunale som frivillige indsatser for sårbare familier virker bedst, når de findes i en sammenhængende og integreret pakke, siger Mødrehjælpens direktør i pressemeddelelsen.

Partnerskabet skulle have været markeret ved en reception mandag 16. marts, men er naturligvis blevet aflyst på grund af corona-risikoen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Annonce