Annonce
Erhverv

Nyt råd skal rydde op i bankernes afkastgæt

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Kunderne skal sikres rene linjer med råd, der forhindrer, at bankerne giver for optimistiske bud på fremtiden.

Bankernes brancheorganisation, Finans Danmark, har bedt Rådet for Pensionsprognoser fastsætte nye fælles afkastforudsætninger for bankerne.

Det skal hjælpe forbrugere, så de ikke får stillet forskellige afkast i udsigt, selv om de investerer i produkter, som ligner hinanden.

Det skriver Børsen.

Når bankerne skal give deres bud på fremtidens afkast, er det nemlig ikke sikkert, at de arbejder ud fra de samme forudsætninger.

Men det skal der laves om på.

- Vi får fuldstændig rene linjer for, hvad man skal lægge til grund, når man skal syreteste produkter og rådgive kunderne, siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark, til Børsen.

De nye fælles afkastforventninger kommer blandt andet efter en sag i Danske Bank om investeringsproduktet Flexinvest Fri.

Her er Danske Bank sigtet af Søik, bedre kendt som Bagmandspolitiet, for at vildlede kunder.

Banken havde på et tidspunkt skruet op for gebyrerne - vel vidende, at det ville betyde, at kundernes udgifter til gebyrer ville overstige deres forventede gevinster fra investeringerne.

- Det er klart, at den sag har sat helt anderledes fokus på det her område. Ved et højere renteniveau havde det måske ikke betydet helt så meget, om obligationsrenten var sat en smule højere eller lavere, siger Ulrik Nødgaard til Børsen.

Rådet for Pensionsprognoser leverer allerede forventninger til afkast, som benyttes i pensionsbranchen.

I spidsen for det nye uafhængige råd står Jesper Rangvid, professor ved Copenhagen Business School.

Han forklarer, at der kan være interessekonflikter mellem banker og kunder, når man skal give et bud på fremtidens afkast. Derfor kan et uafhængigt bud være en god idé.

De nye afkastforventninger forventes at komme første gang i andet kvartal næste år.

De vil efterfølgende blive opdateret to gange hvert år.

/ritzau/

Annonce
Link til Børsens artikel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

EfB

EfB henter polsk VM-spiller

Annonce