Annonce
Haderslev

Nyt rådgivningstilbud til sårbare børn og unge: Headspace åbner center i Haderslev

Centerchef Kim Callesen og ungerådgiver Doris Poulsen foran det nye headspace center i Lavgade. Centret har åbent tirsdag til torsdag fra klokken 12 til 18. Her kan kommunens børn og unge anonymt komme ind og få en samtale om stort og småt. Centret søger også frivillige, der har lyst til at arbejde med børn og unge. Foto: Dorthe Rasmussen
Rådgivningstilbuddet headspace har indgået en aftale med Haderslev Kommune om at åbne et headspace center på Lavgade 5 i Haderslev.

HADERSLEV: Åbningen af headspace Haderslev sker blandt andet med midler fra finansloven, der gør det muligt at åbne flere headspace-centre landet over.

Foruden de statslige midler finansierer Haderslev Kommune en del af driften og stiller også med fremskudte kommunale medarbejdere i centret, der er rykket ind ovenpå Café Parasollen i Lavgade 5.

- Vi har valgt at prioritere et headspace center i Haderslev Kommune, eftersom alt for mange børn og unge overalt i landet og også i Haderslev Kommune oplever psykisk sårbarhed. Her er det oplagt, at kommunen og civilsamfundet i fællesskab har fokus på en tidlig forebyggende indsats, siger borgmester Hans Peter Geil i en pressemeddelelse.

Annonce

Forstærket udviklingen

Headspace er det største forebyggende og mentalt sundhedsfremmende civilsamfundsprojekt for sårbare unge i Danmark mellem 12 og 25 år og tilbyder i dag en bred vifte af både fysiske og digitale tilbud til målgruppen.

-  Vi skal gøre alt for at bremse stigningen i antallet af børn og unge, der mistrives. Covid-19 har desværre forstærket en i forvejen negativ udvikling, konstaterer Henrik Rønnow, formand for Udvalget for Børn og Familier.


Vi skal gøre alt for at bremse stigningen i antallet af børn og unge, der mistrives

Henrik Rønnow, formand for Udvalget for Børn og Familier


Annonce

Også regionen er med

Der arbejdes i øjeblikket på, at Region Syddanmark stiller med fremskudte regionale medarbejdere på centret på linje med de øvrige headspace-centre i regionen. På Region Syddanmarks regionsmøde i juni vil politikerne drøfte indgåelse af en samarbejdsaftale med headspace omkring centret i Haderslev.

- Vi har gode erfaringer med headspace fra andre byer i regionen. Sårbarhed er ikke en sygdom, men der skal tages hånd om det, før det udvikler sig. Her er headspace en god partner. Det er også et godt sted for vores fremskudte medarbejdere fra psykiatrien at kunne spotte de unge, der kan have brug for ekstra hjælp eller behandling, siger regionsformand Stephanie Lose.

Om headspace

headspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp. headspace tilbyder både fysisk rådgivning i en lang række danske byer samt digital chat- og videorådgivning på headspace.dk

headspace gennemfører årligt over 15.000 individuelle samtaler på landsplan, og møder gennemsnitligt mere end 40.000 unge årligt. headspace har været i kontakt med omkring 200.000 unge siden 2013.

headspace Haderslev åbner tirsdag den 18. maj og søger frivillige, der har lyst til at arbejde med børn og unge. Interesserede kan skrive eller ringe til centerchef for headspace Haderslev, Kim Callesen, på e-mail: kc@headspace.dk eller mobiltelefon: 3015 3080.

Tidligere statsminister er protektor

Det har længe været et ønske for foreningen Det Sociale Netværk/headspace Danmark at åbne yderligere centre i det sønderjyske område. Det fortæller foreningens stifter og protektor, tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Han stiftede netværket som en reaktion på sin datters død for at hjælpe andre unge, der har ondt i livet. I 1993, kort tid efter han var blevet statsminister, modtog han den værst tænkelige besked: At hans datter Signe havde taget sit eget liv efter flere år med store psykiske problemer.

headspace startede med de første centre i 2013 og nærmer sig nu 30 headspace-centre over hele landet.

- Men vi vil gerne kunne nå alle børn og unge, der mangler nogen at tale med, når livet pludselig bliver svært. Og rigtigt landsdækkende er vi ikke, uden at de unge i det sønderjyske område også får bedre adgang til headspace. Derfor er vi – også på de unges vegne – meget glade for den ny start i Haderslev og ser frem til et godt samarbejde med kommunen, skoler, foreninger og alle de lokale kræfter, som også arbejder for de unges trivsel, siger Poul Nyrup Rasmussen.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Rystet vidne til vanvidskørsel: – Det overlever jeg ikke

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Haderslev

På Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole springer eleverne sikkert

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

23-årig fik sit seks måneder gamle barn fjernet og hængte socialrådgiver ud på Facebook: Nu er hun dømt for chikane

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

EfB

Mathias Kristensen om sine fem seniorår med nedrykninger, bronzemedalje og 12 cheftrænere: - Det er helt til grin, at det har været så kaotisk

Sønderborg For abonnenter

Endnu et sort år for Niko-Servodan: Men lyset er på vej tilbage

Haderslev

Kvinde bremsede for gæs på Omkørselsvejen og endte i trafikuheld

Annonce