Annonce
Sønderborg

Nyt revyhold på Als: Vi lærer, griner og øver på livet løs

Liv Muus Larsen og Jeanett Meelby venter på på grønt lys fra instruktøren.Foto: Timo Battefeld

Kun to ud af otte i kernen af den nu over 50 år gamle Als Revy hører til den gamle garde. Men det nye hold bærer grinet både blandt sig og ud over scenekanten på hjemmebanen i Augustenborg.

Augustenborg: Det kan godt være, at hjemmebanen er Augustenborg, men Als Revyen har løftet sig til helikopterperspektiv og kan også godt give præsident Trump en kærlig omgang, hvis det skal være. Hvad der præcis kommer til at røre sig i handling og af lattermuskler i de 34 stykker med premiere på torsdag, er en velbevaret hemmelighed.

Men her weekenden forud øves der på livet løs. Fem af skuespillerne er nye - det samme er instruktøren.

"Ja, det er rigtig godt" og "Vi tager den lige igen", lyder det flere gange fra instruktør Kristina Asmussen Gude-Hansen, som har blikket rettet skarpt mod scenen i Kultursalen i Augustenborg-Hallerne.

- Da jeg så opslaget på Facebook med at de søgte en nu instruktør, tænke jeg, at det kunne jeg vist ikke løfte. Men vi tog alligevel en snak, og jeg fik lyst til at prøve, forklarer Kristina, som dermed får sin debut med revygenren.

- Det er noget med hurtighed og ting, som bare skal fungere. Det er nok det, som kan give mig flest sommerfugle i maven, tilføjer hun med et smil.

Annonce

Als Revyen 2019

De rutinerede kræfter på Als Revyen er Dorthe Wiseman og Bodil Nissum, mens Jeanett B. Meelby, Liv Muus Larsen, Mathias Johanning, Sune Petersen og Søren Svane er nye på holdet.Ny instruktør er 29-årige Kristina Asmussen Gude-Hansen fra Stubbæk, der afløser Peter Buhl, som har været revyinstruktør i 40 år og stadig er revyformand.

Als Revyen er en videreførelse af Augustenborg Revyen, der spillede i Augustenborghus i 40 år, inden Als Revyen flyttede til den nybyggede kultursal, hvor den nu spilles for 11. gang. Sidste år var der 50 års jubilæum.

I år hedder den "Med nye Øjn" med reference til det næsten spritny revyhold. Der er premiere 7. marts med få ledige pladser, udsolgt 8. marts og stadig billetter til lørdag den 9. marts og familieforestillingen søndag 10. marts.

Se mere om billetsalget på alsrevyen.dk

Mathias Johanning er færdig med sit indslag til fuld tilfredshed fra instruktør Kristina Asmussen Gude-Hansen.Foto: Timo Battefeld

Fostret op med drama

Hun stammer fra Stubbæk og er ellers fostret op med drama. En mor og far introducerede hende for områdets egnspil. Blandt andet det i Cathrinsminde. Men ellers har Det Lille Teater i Gråsten været et omdrejningspunkt med opsætning af stykker som Peter Pan sammen med sine forældre. Desuden Junglebogen og Prinsessen på ærten.

Hun er dog ikke den eneste nye. Gymnasieeleverne Liv Muus Larsen og Mathias Johanning er også revygrønne endnu. Kendetegnende for flere af de nye er, at de har gjort en del i skoleteater, firmarevyer eller haft drama på skemaet på en efterskole.

- Du skal lige huske at skrive, at vi er blevet utrolig godt modtaget og virkelig lærer noget af de gamle. Bare sådan noget som små fif med for eksempel at huske ikke at larme bag scenen, lyder det fra Liv, som blandt andet har sin teatererfaring fra efterskolen i Aaskov.

I den anden ende af aldersskalaen er Søren Svane - nu pensioneret læge, men med en stor lidenskab for at optræde.

- Man kan godt mærke, at der er opbygget et godt fundament. Der er styr på tingene, siger han.

En af de andre nye - Sune Petersen - får mikrofonen sat fast under en omklædning.Foto: Timo Battefeld

Træde ind i rollen

Dorthe Wiseman er den med mest historik. Ni gange har den pædagoguddannede skuespiller i revyen nu været med.

- Vi øver to gange om ugen fra omkring årsskiftet efter vi har haft et stort møde i tekstgruppen. Emnerne er selvfølgelig lokale, men kan også være hentet andre steder i landet eller internationale, forklarer Dorthe Wiseman, som er kommet til at elske skuespillet og den særlige evne til at kunne sætte sig ind i ens figur.

- Hvis du ikke kan forestille dig, hvad figuren laver og gør ud over replikkerne på scenen, så bliver det ikke rigtig troværdigt.

Men troværdigt skal det hele nu nok blive. Og i en hjørne af Kultursalen er et par kostumefolk i gang. Velcrobånd og dragter, der er et par numre for store, så de kan tages uden på en anden, hører til hemmelighederne, når der skal scene- og kostumeskift på få sekunder.

Et kig fra scenekanten. Fra torsdag og fire dage frem bliver der godt fyldt op her i Kultursalen i Augustenborg-Hallerne.Foto: Timo Battefeld
Så er vi klar synes Dorthe Wiseman her at signalere.Foto: Timo Battefeld
Der skal være styr på alle rekvisitter, når først showet er i gang.Foto: Timo Battefeld
Tidligere instruktør Peter Buhl i dialog med den nye af slagsen - Kristina Asmussen Gude-Hansen. På Scenen Søren Svane, der også er ny på holdet.Foto: Timo Battefeld
Als Revyen holder øvedag i Augustenborg.Foto: Timo Battefeld
Als Revyen holder øvedag i Augustenborg.Foto: Timo Battefeld
Als Revyen holder øvedag i Augustenborg.Foto: Timo Battefeld
Als Revyen holder øvedag i Augustenborg.Foto: Timo Battefeld
Als Revyen holder øvedag i Augustenborg.Foto: Timo Battefeld
Als Revyen holder øvedag i Augustenborg.Foto: Timo Battefeld
Als Revyen holder øvedag i Augustenborg.Foto: Timo Battefeld
Als Revyen holder øvedag i Augustenborg.Foto: Timo Battefeld
Als Revyen holder øvedag i Augustenborg.Foto: Timo Battefeld
Als Revyen holder øvedag i Augustenborg.Foto: Timo Battefeld
Als Revyen holder øvedag i Augustenborg.Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce