Annonce
Tønder

Nyt samarbejde forbinder Tønder Kommune med SOSU-uddannelse

Irene Holk Lund (V) ser frem til at få det nye samarbejde med SOSU Syd i Aabenraa i gang. Akrivfoto: André Thorup

Et nyt praktisk og fagligt samarbejde mellem SOSU Syd i Aabenraa og Tønder Kommune er godt på vej. Det skal dels give uddannelsen et løft, men der er også langsigtede ambitioner om, at Tønder Kommune på sigt kan få flere SOSU-assistenter på baggrund af samarbejdet.

TØNDER KOMMUNE: Tønder Kommune har ifølge statistikken en kommende udfordring med at skaffe nok social- og sundhedsassistenter samt -hjælpere i de kommende år. Det er baggrunden for et nyt samarbejde, som netop er kommet på plads mellem Tønder og Aabenraa Kommuner, for sidstnævnte har SOSU Syd.

Målet er, at man med det nye samarbejde kan sikre, at uddannelsen såvel som rekrutteringen bliver stærkere fremadrettet.

Det glæder formand for Sundhedsudvalget i Tønder Kommune, Irene Holk Lund (V), at aftalen er faldet på plads, for det er med til at sikre uddannelsens dækning og niveau fremadrettet:

- Det centrale er, at vi har udfordringer i at skaffe social- og sundhedsassistenter samt hjælpere i pleje og psykiatri, og derfor er den her aftale vigtig. Den sætter fokus på, at vi skaffer de rette medarbejdere, og på den måde er det fantastisk, at vi kan samarbejde med SOSU Syd, forklarer hun og uddyber:

- Samarbejdet vil blandt andet gøre det muligt, at vi bedre kan vise, hvad sådan en uddannelse indeholder. Det er godt i forhold til at rekruttere nye studerende. Velfærdsteknologien fylder for eksempel rigtig meget i branchen i dag, og det praktiske element i det kommer blandt andet til at spille en central rolle i uddannelserne.

Annonce

- Det handler ikke om flere hænder nu - men det handler i allerhøjeste grad om, at der skal være flere i fremtiden.

Irene Holk Lund, sundhedsudvalgsformand i Tønder Kommune, (V).

Praktisk og teoretisk

Samtidigt kan samarbejdet vise Tønder Kommune frem for de studerende, og håbet er, at det kan kaste flere faste ansættelser af sig på sigt, mener Irene Holk Lund:

- Det handler også om, at vi kan sikre rekrutteringen fremadrettet. Vi vil gerne vise Tønder Kommune frem, og det vil her foregå blandt andet i praktisk samarbejde såvel som med elektronisk læring, E-Learning.

Det næste skridt er, at linjen for samarbejdet skal lægges. Dermed drejer samarbejdet sig ikke om, at Tønder Kommune snart får flere SOSU-hjælpere, men derimod at man sikrer, at der er flere i fremtiden, forklarer hun:

- Det handler ikke om flere hænder nu - men det handler i allerhøjeste grad om, at der skal være flere i fremtiden, siger hun og tilføjer:

- I det hele taget er jeg glad for, at der kommer fokus på det her område, for det fortjener respekt og anerkendelse. Der er så mange positive og menneskeligt gode ting i et job, hvor man hjælper andre - det er noget, jeg personligt gerne vil gøre mit til at sikre mere opmærksomhed, afrunder Irene Holk Lund.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce