Annonce
Tønder

Nyt samarbejde forbinder Tønder Kommune med SOSU-uddannelse

Irene Holk Lund (V) ser frem til at få det nye samarbejde med SOSU Syd i Aabenraa i gang. Akrivfoto: André Thorup

Et nyt praktisk og fagligt samarbejde mellem SOSU Syd i Aabenraa og Tønder Kommune er godt på vej. Det skal dels give uddannelsen et løft, men der er også langsigtede ambitioner om, at Tønder Kommune på sigt kan få flere SOSU-assistenter på baggrund af samarbejdet.

TØNDER KOMMUNE: Tønder Kommune har ifølge statistikken en kommende udfordring med at skaffe nok social- og sundhedsassistenter samt -hjælpere i de kommende år. Det er baggrunden for et nyt samarbejde, som netop er kommet på plads mellem Tønder og Aabenraa Kommuner, for sidstnævnte har SOSU Syd.

Målet er, at man med det nye samarbejde kan sikre, at uddannelsen såvel som rekrutteringen bliver stærkere fremadrettet.

Det glæder formand for Sundhedsudvalget i Tønder Kommune, Irene Holk Lund (V), at aftalen er faldet på plads, for det er med til at sikre uddannelsens dækning og niveau fremadrettet:

- Det centrale er, at vi har udfordringer i at skaffe social- og sundhedsassistenter samt hjælpere i pleje og psykiatri, og derfor er den her aftale vigtig. Den sætter fokus på, at vi skaffer de rette medarbejdere, og på den måde er det fantastisk, at vi kan samarbejde med SOSU Syd, forklarer hun og uddyber:

- Samarbejdet vil blandt andet gøre det muligt, at vi bedre kan vise, hvad sådan en uddannelse indeholder. Det er godt i forhold til at rekruttere nye studerende. Velfærdsteknologien fylder for eksempel rigtig meget i branchen i dag, og det praktiske element i det kommer blandt andet til at spille en central rolle i uddannelserne.

Annonce

- Det handler ikke om flere hænder nu - men det handler i allerhøjeste grad om, at der skal være flere i fremtiden.

Irene Holk Lund, sundhedsudvalgsformand i Tønder Kommune, (V).

Praktisk og teoretisk

Samtidigt kan samarbejdet vise Tønder Kommune frem for de studerende, og håbet er, at det kan kaste flere faste ansættelser af sig på sigt, mener Irene Holk Lund:

- Det handler også om, at vi kan sikre rekrutteringen fremadrettet. Vi vil gerne vise Tønder Kommune frem, og det vil her foregå blandt andet i praktisk samarbejde såvel som med elektronisk læring, E-Learning.

Det næste skridt er, at linjen for samarbejdet skal lægges. Dermed drejer samarbejdet sig ikke om, at Tønder Kommune snart får flere SOSU-hjælpere, men derimod at man sikrer, at der er flere i fremtiden, forklarer hun:

- Det handler ikke om flere hænder nu - men det handler i allerhøjeste grad om, at der skal være flere i fremtiden, siger hun og tilføjer:

- I det hele taget er jeg glad for, at der kommer fokus på det her område, for det fortjener respekt og anerkendelse. Der er så mange positive og menneskeligt gode ting i et job, hvor man hjælper andre - det er noget, jeg personligt gerne vil gøre mit til at sikre mere opmærksomhed, afrunder Irene Holk Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce