Annonce
Erhverv

Nyt samarbejde giver bedre betingelser for Billund-selskab

Global Reach Aviation fra Billund og Copenhagen AirTaxi indgår nu et forpligtende samarbejde. De to virksomheder kan dermed deles om en række udgifter og opnå stordriftsfordele, der giver bedre betingelser for begge selskaber. Foto: Global Reach Aviation.
Luftfartsselskabet Global Reach Aviation, som hører hjemme i Billund, har indgået en samarbejdsaftale med Copenhagen AirTaxi. En aftale, der skal sikre begge selskaber bedre betingelser for taxaflyvninger.

Billund: Et nyt samarbejde skal give nye muligheder for det Billund-baserede luftfartsselskab Global Reach Aviation. Firmaet med det ikke så mundrette navn blev grundlagt i 2015 og har specialiseret sig i taxaflyvninger, hvor sportshold, musikgrupper, virksomheder eller andre forsamlinger af mennesker beder om at blive fløjet til og fra bestemte destinationer.

- Det kan være, at vi flyver for nogle, der skal til en messe i Køln, Bruxelles eller Paris. Så flyver vi dem ud, fortæller Jacob Rasmussen, der er administrerende direktør i Global Reach Aviation.

Et nyt samarbejde med Copenhagen AirTaxi, som holder til i Roskilde Lufthavn, skal nu sikre begge virksomheder bedre arbejdsbetingelser. De to selskaber tilbyder begge taxaflyvninger, men de sigter mod hver deres målgrupper og har derfor ikke været konkurrenter.

- De har en flyveskole, og de har helikoptere i Grønland, og de har en fast rute til Anholt. Vi flyver kun charter over 19 sæder, hvor Copenhagen AirTaxi kun laver charter under 19 sæder. Så vi er overhovedet ikke konkurrenter, siger Jacob Rasmussen.

Ved at arbejde sammen kan de to selskaber nu i stedet opnå stordriftsfordele inden for flere områder.

Annonce

Flyet flyder rundt

Global Reach Aviation beskæftiger i alt 16 medarbejdere, og virksomheden har sin base i Billund. Alligevel er flyets base på mange måder flydende.

- Vi har base i Billund, men vores fly lever et liv, hvor det flyder meget rundt. Om sommeren tager det måske afsted og lander i Frankfurt, og så kan det være, vi har en tjeneste derfra med et nyt crew. Så flyet tager ikke altid hjem, for hvis vi har været i Paris og næste dag har en opgave fra Berlin, flytter vi det bare til Berlin, fortæller Jacob Rasmussen.

Global Reach Aviation har hidtil fløjet på tysk AOC, som er en myndighedslicens til at drive kommerciel luftfart. Med samarbejdet med det københavnske selskab, vil der fremover blive fløjet på dansk licens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce