Annonce
Esbjerg

Nyt samarbejde mellem Fanø og Veterancentret: Øen vil støtte sine veteraner

Fanø vil være fælles om øens veteraner. Derfor har kommunen indgået samarbejde med Forsvarets Veterancenter, så veteranerne kan få bedre levevilkår. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Fanøs veteraner kan se frem til alsidig støtte og hjælp. Veterancenteret og Fanø Kommune har nemlig indgået en samarbejdsaftale, der skal forbedre veteranernes levevilkår.
Annonce

Fanø: Der er ny og forbedret hjælp at hente for Fanøs veteraner, efter at kommunen har indgået en samarbejdsaftale med Forsvarets Veterancenter. Gennem aftalen forpligter begge parter sig nemlig til at bruge hinanden i veteranernes individuelle forløb, så de får den bedst mulige støtte.

- Jeg er glad for samarbejdsaftalen, for det er vigtigt, at vi på allerbedste vis sikrer den støtte, som veteraner har behov for. Veterancentret har en specialviden og nogle tilbud og fællesskaber, som rækker langt ud over, hvad vi som kommune nogensinde vil kunne tilbyde. Det skal vi benytte os af og sætte i spil, alt det vi kan, siger borgmester Sofie Valbjørn (Alt).

Annonce

En alsidig støtte

Aftalen er netop indgået, fordi kommunen og veterancenteret kan hjælpe veteranerne på forskellige måder. På den måde får øens veteraner støtte til alle aspekter i livet.

- Kommunen, Veterancentret, frivillige og pårørende kan alle bidrage med noget forskelligt. Hvis en veteran eksempelvis står uden job, bolig eller måske har mistet sit netværk. Vi får størst glæde af hinanden, hvis vi formår at koordinere det næste skridt på vejen mod det gode og meningsfulde liv for ham eller hende. Det handler om at skabe bedre livsvilkår for veteranen, men sagsbehandlingen bliver faktisk også hurtigere og nemmere, siger opsøgende rådgiver Preben Gerhard fra Veterancentret.

Samarbejdet er en del af et projekt mellem Veterancentret og landets kommuner, der hedder "Fælles om veteraner". Det skal komme de over 36.000 registrerede veteraner, der har været udsendt af Danmark, til gode. På Fanø betyder det hjælp til de i øjeblikket 19 registrerede veteraner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce