Annonce
Kolding

Nyt sekretariat skal sikre rent drikkevand

Seks aktører i vandbranchen er gået sammen i et projekt for at sikre rent drikkevand. Privatfoto.
Annonce

Kolding: De senere år har det danske grundvand været under pres. Den udvikling skal tages alvorligt, lyder det nu fra flere aktører i vandbranchen.

Danmarks Tekniske Universitet og vandselskaber HOFOR, TREFOR Vand, Novafos, VandCenter Syd og Aarhus Vand har derfor etableret et nyt samarbejde med henblik på blandt andet grundvandsbeskyttelse og sikre det danske drikkevand med særligt fokus på problematikken med pesticidforurening. Helt konkret etablerer partnerne et sekretariat, der har til huse på DTU.

- Der er behov for, at vi løfter i flok for at sikre det rene, friske drikkevand, vi vandselskaber til dagligt leverer til danskerne. Jeg synes, at sekretariatet er et rigtig godt initiativ – et sted, hvor vi kan samle vores fælles viden og erfaringer om vand og pesticider, siger Lars Skjerning, vandforsyningschef hos TREFOR Vand.

Finansieringen af projektet tager parterne sig selv af, ifølge den rammeaftale, som de seks implicerede partnere netop har underskrevet. Projektet løber i tre år med start 1. juni 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce