Annonce
Billund

Nyt specialskoletilbud er på vej til Billund

Et nyt skoletilbud kan være på vej til Billund. Personerne på fotoet har ikke noget med det nye tilbud at gøre. Arkivfoto: Morten Stricker. Arkivfoto: Timo Battefeld
Hvis Billund Kommune nikker ja til det, kan fonden Drive allerede fra nytår være klar med sit nye skoletilbud til børn med særlige behov. Skolen skal ligge i Billund, og ambitionerne er tårnhøje.

Billund: Et nyt skoletilbud for børn med særlige behov kan være på vej til Billund. Bag står fonden Drive, som allerede i denne måned vil etablere sit første tiltag, der skal finde sted på Den Internationale Skole, og håbet er, at dørene inden længe kan blive slået op til et nyt specialskoletilbud.

- Vi kan være klar allerede fra nytår, men det kræver, at Billund Kommune nikker ja til det, fortæller Christopher Moyell Juul, som er partner og administrerende direktør i Drive.

Billund er i forvejen hjemsted for et andet specialskoletilbud, Chrysalis. Det er et skoletilbud, som kommer på dagsordenen, når de lokale politikere i de kommende uger skal bokse om de kommende års budgetter, og det er konkret foreslået, at Billund Kommune opsiger aftalen med Chrysalis for at finde et andet tilbud til de børn, der har behovet for det.

Annonce

Ingen sammenhæng

Der behøver dog ikke være en direkte sammenhæng mellem, at det ene skoletilbud er på vej ud, mens det andet er på vej ind.

Tilbud til børn med særlige behov

Allerede i denne måned etablerer Drive sit første tilbud i samarbejde med Den Internationale Skole. Der vil blive arbejdet med nogle af de elever, der har det vanskeligt i skolen, så de med tiden forhåbentlig kommer til at trives bedre både fagligt og socialt.

Omkring nytår vil der blive etableret et tilbud for børn og unge i hele kommunen. Tilbud, der typisk vil være rettet mod børn med særlige behov, fordi de er ramt af ADHD, autisme eller andet. Her vil der blive lavet forskellige former for fritidstilbud. Billund Kommune vil visitere de børn, der vil kunne gå gavn af at deltage i forløbene.

Fonden Drive har fået til ført 15 millioner kroner i kapital fra Kirkbi A/S.

- Kommunen skal nikke ja til, at vi driver en skole, men de behøver ikke forpligte sig til at bruge vores tilbud. Vi vil selvfølgelig rigtig gerne have børn fra Billund Kommune, men vi kan også tiltrække børn fra omegnskommunerne, siger Christopher Moyell Juul.

Annonce

Tårnhøje ambitioner

Ambitionerne til en kommende specialskole i Billund er ikke små. Christopher Moyell Juul lægger ikke skjul på, at han ønsker at være med til at sprænge rammerne for området.

- Ambitionerne er tårnhøje. Vi ønsker at bygge et fagligt fyrtårn, Danmarks bedste specialskole, i Billund. Den skal være en show case på, hvordan man driver en specialskole, siger han.

Drives nye specialskole vil i første omgang få hjemsted i etablerede lokaler i nærheden af Capital of Children på Kløvermarken. Men ambitionerne på den lange bane rækker meget længere end det.

- På den lange bane er der ambitioner om at bygge en etableret skole, men nu tager vi et skridt ad gangen og bruger nogle eksisterende bygninger, som vi indretter. Hvis det bliver en succes, håber vi om nogle år at kunne finde den rigtige grund i Billund og bygge en flot skolebygning, siger Christopher Moyell Juul.


Vi kan være klar allerede fra nytår, men det kræver, at Billund Kommune nikker ja til det.

Christopher Moyell Juul, direktør, Drive
Annonce
Billund For abonnenter

Stramme regler tvang Niels og Nan til Flensborg: Nu er de tilbage med en drøm om det simple liv - og et ønske om hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Sønderborg For abonnenter

Arkæologer har gjort fund i superliga-klassen: Stormandshus fra bronzealderen er dukket op på Als

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Esbjerg

Mand slog 18-årig i hovedet med baseballbat midt på gågaden: Politiet indledte intensiv jagt

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Sønderborg

Stort drama ved gylletank: Mand var kortvarigt bevidstløs

Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv

Stor virksomhed med 130 medarbejdere i Kolding er solgt til rival for milliarder

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

EfB

EfB siger farvel til otte spillere

Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Esbjerg

Alt var tilladt - se vild billedserie og video fra folkeskolernes sidste skoledag: De unge gav den gas i Gryden

Annonce