Annonce
Billund

Nyt specialskoletilbud er på vej til Billund

Et nyt skoletilbud kan være på vej til Billund. Personerne på fotoet har ikke noget med det nye tilbud at gøre. Arkivfoto: Morten Stricker. Arkivfoto: Timo Battefeld
Hvis Billund Kommune nikker ja til det, kan fonden Drive allerede fra nytår være klar med sit nye skoletilbud til børn med særlige behov. Skolen skal ligge i Billund, og ambitionerne er tårnhøje.

Billund: Et nyt skoletilbud for børn med særlige behov kan være på vej til Billund. Bag står fonden Drive, som allerede i denne måned vil etablere sit første tiltag, der skal finde sted på Den Internationale Skole, og håbet er, at dørene inden længe kan blive slået op til et nyt specialskoletilbud.

- Vi kan være klar allerede fra nytår, men det kræver, at Billund Kommune nikker ja til det, fortæller Christopher Moyell Juul, som er partner og administrerende direktør i Drive.

Billund er i forvejen hjemsted for et andet specialskoletilbud, Chrysalis. Det er et skoletilbud, som kommer på dagsordenen, når de lokale politikere i de kommende uger skal bokse om de kommende års budgetter, og det er konkret foreslået, at Billund Kommune opsiger aftalen med Chrysalis for at finde et andet tilbud til de børn, der har behovet for det.

Annonce

Ingen sammenhæng

Der behøver dog ikke være en direkte sammenhæng mellem, at det ene skoletilbud er på vej ud, mens det andet er på vej ind.

Tilbud til børn med særlige behov

Allerede i denne måned etablerer Drive sit første tilbud i samarbejde med Den Internationale Skole. Der vil blive arbejdet med nogle af de elever, der har det vanskeligt i skolen, så de med tiden forhåbentlig kommer til at trives bedre både fagligt og socialt.

Omkring nytår vil der blive etableret et tilbud for børn og unge i hele kommunen. Tilbud, der typisk vil være rettet mod børn med særlige behov, fordi de er ramt af ADHD, autisme eller andet. Her vil der blive lavet forskellige former for fritidstilbud. Billund Kommune vil visitere de børn, der vil kunne gå gavn af at deltage i forløbene.

Fonden Drive har fået til ført 15 millioner kroner i kapital fra Kirkbi A/S.

- Kommunen skal nikke ja til, at vi driver en skole, men de behøver ikke forpligte sig til at bruge vores tilbud. Vi vil selvfølgelig rigtig gerne have børn fra Billund Kommune, men vi kan også tiltrække børn fra omegnskommunerne, siger Christopher Moyell Juul.

Annonce

Tårnhøje ambitioner

Ambitionerne til en kommende specialskole i Billund er ikke små. Christopher Moyell Juul lægger ikke skjul på, at han ønsker at være med til at sprænge rammerne for området.

- Ambitionerne er tårnhøje. Vi ønsker at bygge et fagligt fyrtårn, Danmarks bedste specialskole, i Billund. Den skal være en show case på, hvordan man driver en specialskole, siger han.

Drives nye specialskole vil i første omgang få hjemsted i etablerede lokaler i nærheden af Capital of Children på Kløvermarken. Men ambitionerne på den lange bane rækker meget længere end det.

- På den lange bane er der ambitioner om at bygge en etableret skole, men nu tager vi et skridt ad gangen og bruger nogle eksisterende bygninger, som vi indretter. Hvis det bliver en succes, håber vi om nogle år at kunne finde den rigtige grund i Billund og bygge en flot skolebygning, siger Christopher Moyell Juul.


Vi kan være klar allerede fra nytår, men det kræver, at Billund Kommune nikker ja til det.

Christopher Moyell Juul, direktør, Drive
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-islænding kom ind fra kulden og gjorde helvede hedt for AGF

Esbjerg

Facebook skal bygge: I ved selv, hvor mange lastbiler, der kommer

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Aabenraa For abonnenter

Padborg Park efter dødsulykke: - Vi er alle meget berørte

Billund For abonnenter

Familie kritiserer skarpt kommunen tilbud til dreng med ADHD:  - Vi har ikke været en succes, erkender skolechef

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde

Annonce