Annonce
Billund

Nyt spisested: Gourmet-restaurant åbner i Grindsted

Niels Christian Aksø Nielsen vil åbne en gourmet restaurant i lokalerne, hvor Café Grindsted holdt til i Vestergade. Foto: Martin Ravn
I løbet af marts eller april åbner Niels Christian Aksø Nielsen et nyt spisested i Grindsted. Det bliver Restaurant Aksø i Vestergade 4, som bliver en gourmetrestaurant, hvor alle har råd til at komme.

Grindsted: Den endelige dato er ikke helt på plads, men det ligger helt fast, at indenfor få måneder får Grindsted en gourmetrestaurant.

Det er den kokke-uddannede Niels Christian Aksø Nielsen, der åbner Restaurant Aksø i Vestergade 4, hvor Café Grindsted senest havde til huse.

Det bliver i marts eller april, at Grindsted-borgerne får mulighed for at spise i den nye restaurant.

- Der er caféer nok i Grindsted, så min plan er at åbne en rigtig restaurant med gourmet-mad. Alt bliver lavet fra bunden, det bliver enkelt og en fryd for øjet og ikke mindst en god service. Jeg regner med, at en tre retters menu kommer til at koste 200-300 kroner, som alle vist kan være med på, siger 42-årige Niels Christian Aksø Nielsen.

Det er meningen, at der skal ansættes tre medarbejdere og så ham selv i Restaurant Aksø. Der bliver tale om to kokke, en dessertkok/bager og en køkkenmedhjælper.

- Jeg har fundet de to, men mangler endnu at finde den sidste. Det er svært at finde kvalificerede medarbejdere, mener Niels Kristian Aksø Nielsen.

Det er hans mening, at han selv skal være med i det hele. Han skal stå i køkkenet, præsentere maden og tale med gæsterne og ellers være lidt over det hele.

Annonce

Restaurant Aksø

Restaurant Aksø åbner i Vestergade 4 i Grindsted i løbet af marts eller april.

Det er kokken Niels Christian Aksø Nielsen, der har købt inventaret af Café J og lejer sig ind i lokalerne, der ejes af NJL Ejendomme.

I Restaurant Aksø vil der blive serveret gourmet-mad som kommer til at koste 200-33 kroner for en tre-retters menu.

Menukortet bliver udskiftet hver måned.

Åbent alle dage

Han har gået med planer om at blive selvstændig i et stykke tid og slog til, da han fik en mulighed for at overtage inventaret i Vestergade 4.

- Der bliver plads til mellem 43 og 50 gæster i restauranten. Menukortet bliver skiftet hver måned, og det kommer til at indeholde mad, der er inspireret fra hele Verden. Jeg elsker selv mad fra både Italien og Thailand, og vi kommer til at bruge hele verden som vores legeplads med maden. Og det hele kommer bare til at smage godt. Vi får også frokost på menuen, fortæller Niels Christian Aksø Nielsen.

Lokalerne har ikke været brugt meget siden den seneste istandsættelse, så det er derfor ikke så meget, at Niels Christian Aksø Nielsen skal have gjort inden åbningen.

- Der skal en ordentlig rengøring til, og så skal der males en lille smule. Så kommer der nogle grønne planter op og farvestrålende billeder på væggene. Der kommer levende lys på alle bordene, så vi får en hyggelig atmosfære og stemning, fortæller den kommende restauratør i Grindsted.

Han har ikke så travlt med at få åbnet sin nye restaurant. Det er vigtigt for ham, at tingene er helt i orden, inden han byder gæsterne indenfor. Og så skal køkkenet lige godkendes af sundhedsmyndighederne - når rengøringen er vel overstået.

Det er indtil vide Niels Christian Aksø Nielsens plan, at Restaurant Aksø vil holde åbent hele ugen mellem klokken 10 og 21.30.

Restaurant Aksø vil åbne i løbet af marts eller april. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Ny hobbybutik åbner i Kolding

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce