Annonce
Vejen

Nyt stort boligprojekt på tegnebrættet: 56 nye boliger kan være på vej på tidligere fabriksgrund

Planen, som arkitektfirmaet JN Arkitektur ApS har sendt til Vejen Kommune, er indtil videre kun en vejledende plan. Men den viser, hvordan de kommende boliger kan placeres på Nygårdsvej - med en lydvold og et plantebælte over mod Uldalls Jernstøberi, der ses i bunden af tegningen. Illustration: JN Arkitektur ApS
Et nyt stort boligprojekt kan være på vej på Nygårdsvej i Vejen. Kommunens økonomiudvalg har godkendt, at den nuværende lokalplan for området bliver ændret, så det planlagte projektareal går fra at ligge i et erhvervsområde til et boligområde. Borgmesteren glæder sig over initiativet.

Vejen: Hvis der er noget, der kan glæde kommunale politikere, så er det, når lokale kræfter har planer om nye boligbyggerier.

Og et sådant boligbyggeri kan være på vej på Nygårdsvej på det store tomme areal, hvor der tidligere har ligget en møbelfabrik.

Møbelfabrikkens tomme bygninger blev i september 2011 dog raseret af en brand. I januar året efter blev brandtomten revet ned, og siden har området ligget tomt hen.


Vi synes jo, det kunne være dejligt, hvis der kommer boliger.

Egon Fræhr, borgmester, Vejen Kommune


Men nu er der altså langsigtede planer om nye bygninger på grunden. Denne gang er det dog boliger, der er planlagt.

Arealet, hvor de nye boliger eventuelt skal bygges, er i øjeblikket udlagt som erhvervsområde, og derfor har Vejen Kommune modtaget en ansøgning fra JN Arkitektur Aps med en anmodning om, at området bliver ændret til fremover at være et boligområde.

Med ansøgningen har arkitektfirmaet også vedhæftet en vejledende plan om, hvordan det nye boligområde kan komme til at tage sig ud.

Annonce

Intet ligger fast

- Vi er bare ved at planlægge, men der er slet ikke noget, der ligger fast endnu. For det har vi ikke kunnet, før vi ved, om der kommer en lokalplan igennem. Vi har selvfølgelig nogle overordnede ønsker og drømme, men det er slet ikke sikkert, at de kan udføres, siger arkitekt Jan Nielsen fra JN Arkitektur ApS.

Han repræsenterer en gruppe, der på den ene eller anden måde gerne vil arbejde videre med den tomme grund.

På grunden, der nu er helt ryddet og har stået tom i en del år, lå tidligere en møbelfabrik. Fabrikkens bygninger blev i september 2011 raseret af en brand og revet ned i januar året efter. Arkivfoto: Steen Rasmussen

- Men i første omgang drejer det sig bare om at få et boligområde, der er godkendt, derude. Og så tager vi den derfra, siger Jan Nielsen.

Af samme grund er der heller ikke nogen tidshorisont på, hvornår et eventuelt byggeri ville kunne komme i gang.

- Det er ligesom alle andre steder, at der bliver udarbejdet en lokalplan, og så kan det ende med hvad som helst bagefter. Vi har nogle ønsker, og dem skal vi have afstemt sammen med kommunen om, hvad de vil give tilladelse til på det sted. Først når vi er langt i den proces, så kan man melde noget ud, siger Jan Nielsen.

Annonce

En glad borgmester

Kommunens økonomiudvalg har på sit seneste møde godkendt, at der sættes gang i en ændring af lokalplanen. Og borgmester Egon Fræhr, der er formand for Økonomiudvalget, er positiv over de eventuelle planer.

- Vi synes jo, det kunne være dejligt, hvis der kommer boliger, siger Egon Fræhr.

Boligområdet vil komme til at grænse op til Uldalls Jernstøberi, men det er der også taget højde for.

Boligprojektet

I indstillingen til Økonomiudvalget står, at ansøgeren ønsker det nævnte område udlagt til boligområde, og "at der udarbejdes en lokalplan, som tillader byggeri af et tæt lav boligprojekt med bebyggelse på op til 2 etager. Projektarealet vil samlet udgøre 21.780 m2. Der ønskes bygget ca. 56 boliger med ca. 6000 m2 etageareal."

Endvidere står, at "ansøger angiver i ansøgningen, at der inden for projektarealet skal udlægges friarealer, legeplads og grønne korridorer. I forhold til nabovirksomheden (Uldalls Jernstøberi, red.) vil ansøger anlægge en 20 meter lydvold og plantebælte."

- Boligerne er ikke bygget over mod Uldall, de er bygget ud mod vejen (Nygårdsvej, red.), så der er taget hensyn til, at der er en afstand, så jeg tror, at det er et godt projekt, siger Egon Fræhr, der samtidig roser Uldalls Jernstøberi for at tage hensyn til, at virksomheden med årene er blevet "klemt" inde mellem private boliger på alle sider.

- I helt gamle dage var det jo et industriområde, og så er Vejen bare vokset mere og mere, og derfor ligger Uldall derinde. Når det kan lade sig gøre, så er det, fordi de har gjort rigtig meget for at undgå støj, lugt og støv. De ved jo godt, at de ligger inde i byen. Men vi hører aldrig fra borgere, der klager eller noget, så det er cadeau til virksomheden, at de er deres ansvar bevidst, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Lyt til speedwaypodcasten 'Ryttergården': Besøg af Danmarks mest vindende kører nogensinde

Annonce