Annonce
EfB

Nyt stort nederlag: EfB overmatchet i Odense

Pyry Soiri havde det svært mod de aggressive fynboer før pausen, men han spillede sig op og blev målscorer i anden halvleg. Foto: EfB
OB var EfB fysisk overlegen og havde ingen problemer med at vinde. Pyry Soiri scorede gæsternes mål. Kasper Pedersen spillede godt og vel en time og gjorde det udmærket.
Annonce

EfB fik også i sin anden træningskamp store klø, da det blev 1-4 mod OB. Her er, hvad vi registrerede fra sidelinjen på kunstgræsbanen i Odense.

Træner Olafur Kristjansson havde som ventet valgt at stille med A-formationen fra start – Jakob Ankersen, der sad over på grund af en mindre skade, han pådrog sig mod Randers, var eneste afbud. I hans sted spillede Pyry Soiri.

EfB's hold

Mads Kikkenborg, Clinton Antwi, Kevin Conboy/Jonas Mortensen (87.), Kasper Pedersen/Jeppe Brinch (63.), Daniel Anyembe – Lasha Parunashvili/Christian Køhler (68.), Simon Bækgaard/Mads Larsen (46.), Joni Kauko – Pyry Soiri, Yuri Yakovenko/Andri Bjarnason (68.)/Zean Dalügge (75,), Nicklas Strunck.

Der var således debut til Kasper Pedersen i midterforsvaret, og han gjorde det fornuftigt i de 63 minutter, han fik på banen. Der er ikke de store armbevægelser i Pedersens spil, han passer sine opgaver, og han fik vist, at han placerer sig rigtigt og står imod i nærkampene.

Fysikken var ellers EfB’s helt store problem med et OB-hold, der også stillede så stærkt som muligt. Specielt på den centrale midtbane havde Lasha Parunashvili og Simon Bækgaard store problemer med at finde fodfæste – både med og uden bold. Parunashvilis omgang med bolden var kampen igennem virkelig dårlig.

Det var et boldtab fra Bækgaard, der efter 21 minutter blev indledningen til OB’s føringsmål. Oliver Lund strøg igennem i højre side, hans pasning endte i fødderne på Emmanuel Sabbi, der sparkede på mål – og lige ind i fødderne på Issam Jebali, der fra noget, der mindede om en offside-position scorede til 1-0.

Annonce

Intet at byde på

Seks minutter senere blev det 2-0, da OB broderede sig igennem EfB’s forsvar, der slet ikke kom ind i nærkampene. Det endte med, at Simon Okosun helflugtede en fin pasning fra Moses Opondo i nettet – flot, flot scoring.

Offensivt havde EfB intet at byde på før pausen. Yuri Yakovenko fik ikke et stik mod de stærke, fynske midterforsvarere, Joni Kauko forsøgte, men havde det svært på egen hånd, og Pyry Soiri havde som ventet svært ved at stå imod i nærkampene. Det siger en del om gæsternes tandløse angrebsspil, at et indlæg fra Nicklas Strunck, der var tæt på at snyde målmand Oliver Christensen, var det bedste forsøg i første halvleg. Et forkølet skud i medvinden fra 55 meter fra Kevin Conboy det næstbedste.

Oplægget til Struncks indlæg kom fra EfB’s bedste på dagen, Daniel Anyembe, der passede sine opgaver i defensiven fint, og også var ok med bolden. Det mest glædelige var dog, at Anyembe også verbalt forsøgte at hive holdet op – det klæder ham og hans attitude.

Olafur Kristjansson reagerede på det fynske, fysiske overtag ved at tage Simon Bækgaard ud og sætte Joni Kauko ind på den centrale midtbane og skubbe Nicklas Strunck frem som hængende angriber. Ind kom Mads Larsen, der blev placeret på venstre kant – han fik det også svært.

Annonce

Det værste sted

Midt i halvlegen havde OB skiftet hele holdet minus målmanden, og det gav EfB bedre arbejdsbetingelser. Gæsterne begyndte at kombinere bedre på modstanderens halvdel, og midt i anden halvleg kom reduceringen, da Daniel Anyembe fandt Pyry Soiri i feltet – fin afslutning og 2-1.

Minuttet efter kom Andri Bjarnason ind i stedet for Yuri Yakovenko, men det blev en uhyre kort fornøjelse. Den noget skrøbelige islænding fik kun syv minutter på banen, inden han måtte udgå, da han blev ramt det værste sted af alle af et fynsk knæ. Bittert for Bjarnason, ærgerligt for holdet, men jo også en klar besked til sportschefen om, at holdet trænger til en ny angriber. Yakovenko har ikke luften, Bjarnason får af forskellige grunde ikke spilletid nok – det går ikke.

Selv om EfB nu fik bedre fat, gjorde det åbenbart ikke Joni Kaukos humør bedre. Han havde kampen igennem forsøgt at brokke sig til en advarsel, og med små 20 minutter igen lykkedes det så – kampens eneste.

Annonce

Ikke matchet for hårdt

Men kampens sidste mål var ikke faldet. OB brød et EfB-angreb 12 minutter før tid, Mart Lieder blev sendt afsted, og han rundede uden problemer Jeppe Brinch og lagde bolden ind over Mads Kikkenborg.

Og tre minutter før tid blev det 4-1, da EfB-defensiven ikke nåede at omgruppere og finde på plads efter, at Jonas Mortensen var kommet ind i midterforsvaret i stedet for Kevin Conboy. Aron Thrandarson havde let ved at score.

Status efter to træningskampe er to nederlag og ni indkasserede mål, men træner Olafur Kristjansson mener ikke, at hans hold er blevet matchet for hårdt i de første to træningskampe i år.

- Jeg havde ikke regnet med, at vi skulle lukke ni mål ind i de første to kampe, men jeg vidste godt, at vi ville blive matchet hårdt, og det er også meningen. Det er godt for os at blive presset, og det er sundt for spillerne at se og mærke, hvad det kræver at spille i superligaen.

Og du er ikke bekymret for, at den selvtillid, der blev bygget i efteråret, smuldrer nu - I har jo to superligahold mere i næste uge?

- Hvis der ikke skal mere til at spolere den selvtillid end at tabe til hold, der er bedre end os, skal man finde noget andet at lave, mener Olafur Kristjansson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce