Annonce
Esbjerg

Nyt system på vej: Snart bliver det lettere at finde en p-plads i Esbjerg

De nye skilte henviser bilisterne til nærmeste ledige p-plads, og håbet er derfor, at de kan være med til at mindske sivetrafikken. Foto: Dorthe Lodberg
Esbjergs nye p-henvisningssystem er snart klar til brug.
Annonce

Esbjerg: Efter en turbulent opstart i Ribe er arbejdet med det nye parkeringshenvisnings-system rykket videre til Esbjerg. Skiltene er dukket op flere steder i centrum, og de er snart klar til at blive tændt, lyder meldingen fra Esbjerg Kommune.

- Skiltene er køreklar, men der mangler stadig lidt programmering og software ude på de enkelte parkeringspladser, før vi kan tænde systemet. Vi regner med at tænde dem indenfor den nærmeste fremtid – mit bedste bud er, at der går en lille måneds tid, siger formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (V).

Arbejdet i Esbjerg gik i gang i april efter et halvt års forsinkelse som følge af massive tekniske problemer i Ribe. Her blev systemet indviet i juni sidste år, men kort efter kunne man konstatere, at flere af tavlerne ikke virkede og der gik ikke mere end en uge, før hele systemet måtte slukkes igen.


Systemet har kostet Esbjerg Kommune over seks millioner kroner.

Fra artiklen


Leverandøren, den Næstved-baserede virksomhed Atki, blev tilkaldt, men først efter flere måneder lykkedes det at få systemet op at køre.

- Nu virker tavlerne i Ribe, men det er stadig ikke helt problemfrit. Der har været udfald hen over sommeren, men de skulle gerne virke nu. Og så glæder jeg mig over, at borgerne i Ribe er enormt hurtige til at reagere, når systemet ikke virker. Det siger jo noget om, at de bruger tavlerne, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce

Skal mindske sive-trafik

De nye tavler er dynamiske og viser, hvor mange ledige pladser der er på en given parkeringsplads. Tavlerne skal lede trafikanterne frem til de større parkeringsanlæg ad de veje, som bedst kan afvikle trafikken. På den måde håber man at kunne mindske en del af sive-trafikken i centrum af Ribe og Esbjerg. Samtidigt skal den nye skiltning gerne medvirke til, at især turister ikke parkerer ulovligt ved Ribe Domkirke eller i sidegaderne til Esbjerg gågade.

I Esbjerg bliver tavlerne også sat op ved Sydvestjysk Sygehus, Broen Shopping og Esbjerg Havn. De skal dog selv klare regningen. De dynamiske tavler koster cirka 15.000 kroner stykket, mens almindelige statiske p-tavler koster cirka 5000 kroner stykket.

Systemet har kostet Esbjerg Kommune over seks millioner kroner.

Dynamisk parkerings-henvisning

  1. Dynamisk p-henvisning er skilte, der henviser til de større kommunale parkeringspladser i Ribe og Esbjerg. Enkelte privatejede pladser betaler selv for at blive en del af ordningen.
  2. De dynamiske tavlerne angiver, hvor mange pladser der er ledige rundt omkring i byen. På den enkelte parkeringsplads installeres en række sensorer, der kan sende signal ud til skiltene om, hvor mange båse, der er ledige. Sensor-registreringen foretages enten ved ind- og udkørslen til pladsen eller i den enkelte parkeringsbås.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce