Annonce
Haderslev

Nyt tilbud til unge: - Og så er man ikke fristet til at blive liggende i sengen

Anna og Anna med efternavnene Melchart og Rauch har fundet de helt rigtige rammer til læseferien. Foto: Michael Mogensen

HADERSLEV: - Man kan koncentrere sig, og så er man ikke fristet til at blive liggende i sengen.

Sammen med sommeren er læseferien ankommet, og Anna Melchart og Anna Rauch har sat sig foran de store vinduer, hvor solens stråler falder ind. Lokalet på førstesalen i Kulturhus Bispen er præget af stilhed og en koncentreret stemning hos de i alt fire mennesker, der denne formiddag har fundet vej til Studiezonen.

Det er navnet på det nye lokale, der er indrettet, hvor Aktivitetshusets tekstilværksted tidligere lå. Studiezonen er ikke officielt indviet endnu, men byens studerende har selv fundet frem til det. Ud over at der er fred er der i modsætning til derhjemme ikke noget, der kan distrahere og flytte fokus fra studierne, lyder det fra de 1. hf’ere fra Haderslev Katedralskole.

Annonce

For Annas og Annas vedkommende var det lederen af kulturhus Bispen, Lotte Leth-Sørensen, der henvendte sig til dem, mens de sad i biblioteket og lavede lektier, og gjorde de to opmærksom på det nye tilbud en etage højere oppe.

- Det er første gang, vi er her, fortæller Anne Melchart, og de to er enige om, at det ikke er sidste gang. For på biblioteket er der ofte livlig trafik, ikke mindst på børnebiblioteket.

- Det er de studerende, der kommer i huset, der har efterlyst et sted at være, hvor der ikke er så meget larm, som der kan være på biblioteket, forklarer Lotte Leth-Sørensen om det nye tilbud.


Det er de studerende, der kommer i huset, der har efterlyst et sted at være, hvor der ikke er så meget larm, som der kan være på biblioteket.

Lotte Leth-Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce