Annonce
Varde

Nyt vaccinationscenter i Varde kan vaccinere 1500 borgere om ugen

VaccineDanmark og Region Syddanmark åbner vacctinationscenter på Søndertoften i Varde. Det er det gamle Hjertecenter Varde. Foto: Michael Svenningsen
Region Syddanmark og VaccineDanmark har indgået en aftale om at åbne et nyt vaccinationscenter i Varde, som skal være åbent alle ugens dage fra 20. december.

Varde Kommune: Fra mandag 20. december kan borgerne i Varde og omegn blive vaccineret med pfizer og moderna vaccinerne, mod covid-19, alle ugens dage på byens sundhedscenter. Sundhedscentret i Varde er det tidligere Hjertecenter Varde, som ligger på Søndertoften.

Regionen har indgået en aftale med den private udbyder VaccineDanmark, som overtager regionens pop-up-vaccinationssted i Varde. VaccineDanmark forventes samlet set at kunne vaccinere op mod 1500 borgere om ugen.

Her er det fredag formiddag på drop-in vaccinationsstedet på apoteket i Nørre Nebel. Farmakonom Anna Hutchinson vaccinerer Mette Rahbek. - På apoteket i Nørre Nebel vaccinerer vi med pfizer vaccinen, understreger Anna Hutchinson. Apoteket i Nørre Nebel vaccinerer for Apovac. Foto: Michael Svenningsen

Endnu flere børn og voksne i Varde og omegn kan dermed snart rulle ærmet op og gøre klar til vaccination tættere på deres hjem. Det skal være med til at gøre det nemmere for borgerne i området at blive vaccineret og revaccineret.

Annonce

- Vi glæder os til at komme i gang med at få vaccineret så mange borgere som muligt. I Varde bliver vi et hold med to vaccinatører og en optrækker. Optrækkeren er den person, som blander og klargør vaccinerne. Vi er lige nu i fuld gang med at uddanne personalet i Varde. I fredags var jeg selv i Varde for at oplære det hold, som kommer til at vaccinere borgerne i Varde, fortæller Damir Djevic, praktiserende læge og direktør hos VaccineDanmark.

- Vi har vaccinesteder i Gigantium i Ålborg, Arena i Hjørring, i Nykøbing, Køge og nu i Varde. Vi har planer om, at vi inden for ganske kort tid også åbner et vaccinationssted i Grindsted, siger Damir Djevic.

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen tilføjer:

- Jeg er rigtig glad for, at VaccineDanmark overtager regionens vaccinested i Varde, og at det er lykkedes at lave en aftale, der udvider muligheden for at blive vaccineret alle ugens dage. Dermed gør vi det både hurtigere og nemmere for borgerne at blive vaccineret tæt på hjemmet, og VaccineDanmark hjælper os med at løfte den store vaccinationsopgave, regionen står over for. Jeg vil gerne opfordre alle borgere i Varde og omegn til at overveje at blive vaccineret på det nye vaccinationscenter.

Direktør hos VaccineDanmark Damir Djevic tilføjer yderligere:

- Vi har indgået et samarbejde med Region Syddanmark, da vi har ressourcer og kapacitet til at kunne være med til at løse de regionale udfordringer, som vi står over for i forbindelse med bekæmpelsen af covid-19. For VaccineDanmark er det afgørende at udvise samfundssind, og vi er derfor glade for at kunne støtte op om vaccinationsindsatsen i Varde og omegn.

Vaccinationstilbuddet ligger på Søndertoften 22, i Varde. VaccineDanmark åbner dørene mandag den 20. december kl. 9.00. Borgere skal bestille tid på vacciner.dk.

De borgere, der allerede har booket tider til vaccination den 22. og 29. december hos regionens pop-up, vil stadig kunne møde op til deres oprindelige tid.

VaccineDanmark slår dørene op til vaccinationer i Varde fra 20. december i tidsrummet 9.00-17.30 – ellers alle ugens dage fra kl. 8.30 til 17.30. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Nyd den 182 kilometer lange rute: Denne video tager dig med på Tour de France-stjernernes 3. etape hele vejen fra Vejle til Sønderborg - se om de kommer forbi dit hjem

Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Esbjerg For abonnenter

Efter 45 år i strandvejs-villa med havudsigt er tidligere minister flyttet ind i penthouselejlighed i indre by med sin hustru: Nu har han et godt råd til andre

Aabenraa

Politiet søger ung mand med rød kasket efter mystiske brande: - Vi er interesserede i at tale med ham

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Erhverv

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Aabenraa

To brande anmeldt tæt på hinanden med 10 minutters mellemrum: Politiet søger vidner

Sønderjylland For abonnenter

Mindre sønderjysk by er blevet tre nye reality-stjerner rigere: Deres familier rammes også af det

Kolding

Uhyggeligt solouheld: To unge mænd påkører træ

Annonce