Annonce
Esbjerg

Nyuddannede ingeniører er sikret et halvt års arbejde i Esbjerg

Ingeniørerne fra Aalborg Universitet Esbjerg er nu garanteret job i mindst et halvt år, når de er færdige med studiet. Foto: AAU Esbjerg
Esbjergs erhvervsliv garanterer startjob til nyuddannede ingeniører fra Aalborg Universitet Esbjerg.

Esbjerg: Nyuddannede ingeniører fra Aalborg Universitet Esbjerg får nu et jobgaranti fra erhvervslivet i Esbjerg.

Når de studerende er færdige med ingeniørstudiet, venter mindst seks måneders job for alle de nyudklækkede ingeniører.

Der er tale om cirka 100 nye ingeniører hvert år, som dermed får en god start på deres arbejdsliv. Jobgarantien er et resultat af en ny aftale mellem Aalborg Universitet Esbjerg og Business Esbjerg.

Målet med aftalen er at tiltrække flere studerende til Esbjerg og sikre virksomhederne øget adgang til kvalificeret arbejdskraft. I den sidste ende vil det bidrage til vækst i Sydvestjylland efter coronakrisen, er tanken.

Ingeniører fra Esbjerg er eftertragtede, og langt de fleste kommer hurtigt i job. Den seks måneders jobgaranti til kandidater fra AAU i Esbjerg betyder også, at de studerende og erhvervslivet er forpligtet til et endnu tættere samarbejde undervejs i uddannelsen.

JOBGARANTIEN

  • Jobgarantien forudsætter:
  • at den studerende gennemfører sin uddannelse på normeret tid.
  • at dimittenden har skrevet projekt eller været i praktikforløb hos en virksomhed.
  • danskkundskaber svarende til niveau B1 på CEFR-skalaen.

Annonce

Krav om tæt samarbejde

Hos Business Esbjerg ser man aftalen som et led i en fremtidssikring af vækstmulighederne for erhvervslivet i Sydvestjylland.

- Ved at garantere job viser erhvervslivet i Sydvestjylland, at det er villigt til at gå foran i kampen for at sikre flere studerende til Esbjerg. På den anden side af corona-krisen vil der stadigt være behov for dygtige og højtkvalificerede medarbejdere. Før krisen så vi, at mange virksomheder sagde nej til ordrer. Med dette initiativ vil vi være med til at sikre, at det ikke sker igen, når der for alvor kommer gang i hjulene, siger Susanne Nordenbæk, der er direktør for Business Esbjerg.

Udover jobgarantien indeholder den nye aftale også et krav om, at de studerende og kommunens erhvervsliv skal arbejde tæt sammen i løbet af uddannelsen.

I forvejen er ingeniørstuderende vant til at samarbejde med eksterne partnere.

- Aalborg Universitet med afdeling i blandt andet Esbjerg er kåret som Europas bedste ingeniøruniversitetet, både hvad angår forskning og uddannelse, og et af vores kendetegn er vores evne til at samarbejde med vores omgivelser, siger Inger Askehave, der er prorektor på Aalborg Universitet.

Annonce

Der uddannes for få ingeniører i Esbjerg

Også fra politisk side vækker aftalen om jobgaranti glæde. Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) mener, at der er taget et skridt, der vil gøre det endnu mere attraktivt at studere og flytte til Esbjerg Kommune.

- Esbjerg har i en årrække kæmpet med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Især på ingeniørkompetencer er erhvervslivet udfordret, og en af forklaringerne er givetvis, at der bliver uddannet for få ingeniører i Esbjerg. Derfor hilser jeg tiltaget med jobgaranti meget velkommen, siger Jesper Frost Rasmussen.

- Ved at garantere job viser erhvervslivet i Sydvestjylland, at det er villigt til at gå foran i kampen for at sikre flere studerende til Esbjerg. På den anden side af corona-krisen vil der stadigt være behov for dygtige og højtkvalificerede medarbejdere, siger Susanne Nordenbæk, der er direktør for Business Esbjerg. Foto: AAU Esbjerg
Ingeniørerne arbejder blandt andet i laboratorier under studiet. Foto: AAU Esbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Her bimler alarmklokkerne: Disse syd- og sønderjyske sogne er i fare for at blive lukket ned

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Navne For abonnenter

Knud har stået i spidsen for flere virksomheder som direktør og formand: Nu fylder han 70 men kaster sig stadig gerne ud i nye opgaver

Annonce