Annonce
Esbjerg

Nyudklækkede jurister vender næsen hjem til Esbjerg

Det Faglige Hus' nyansatte jurister - fra venstre ses Charlotte Maj Nissen, Patrick Larsen, Stine Mathilde Eggers og Kathrine Alsaker. Foto: Det Faglige Hus.
Det Faglige Hus ansætter gerne jurister, der i forvejen har en tilknytning til Sydvestjylland, for at forsøge at sikre sig imod, at de smutter hurtigt videre. Tre ud af fire nyansatte jurister er i Det Faglige Hus stammer oprindelig fra Esbjerg.

Esbjerg: Tre ud af fire jurister, der netop er tiltrådt stillinger i Det Faglige Hus' a-kasse, er unge, der er vendt hjem til Esbjerg.

Den faglige organisation får ansøgninger fra alle de juridiske fakulteter, når der opslås stillinger i Faglig Hjælp og Retssager, men generelt er det ansøgere med rod i Sydvestjylland, der brænder mest for jobbet, mener Det Faglige Hus.

Ifølge landsformand i Det Faglige Hus, Johnny Nim, oplever man fortsat stor interesse fra kandidaterne på de juridiske fakulteter, og i den faglige organisation er man ikke i tvivl om, at et kommende jurastudium på Syddansk Universitet i Esbjerg kan tiltrække tilstrækkeligt med ansøgere.

- Vi har netop ansat fire jurister til a-kassen, og når vi opslår stillinger som jurist eller fuldmægtig til Faglig Hjælp og Retssager, får vi et halvt hundrede ansøgninger. Vi oplever, at juristerne generelt har blik for Esbjerg, fordi der er mange muligheder herovre, og vi har gennem tiden afgivet flere af vores unge jurister til HR-afdelinger i det private erhvervsliv, advokatfirmaer og offentlige myndigheder som eksempelvis Sikkerhedsstyrelsen og Skattestyrelsen, siger Johnny Nim, der tilføjer, at det ikke er Det Faglige Hus' opgave at  fungere som fødekæde for andre:

- Men ingen kan forvente, at en nyuddannet jurist bliver i det første job i 20 år, konstaterer han.

Annonce

Hjemme i Esbjerg

Tre af de nyansatte jurister - Stine Eggers, Kathrine Alsaker og Charlotte Maj Nissen - er unge, der er vendt hjem til Esbjerg eller Sydvestjylland. De to førstnævnte er ligesom den fjerde, Patrick Larsen, nyudklækkede jurister, mens Charlotte Maj Nissen har arbejdet i Færdselsstyrelsen i Ribe i to og et halvt år.


Jeg syntes faktisk, at det var træls, at jeg ikke kunne læse jura her i byen. Havde muligheden været der, ville jeg uden tvivl have læst i Esbjerg.

Stine Eggers, nyansat jurist i Det Faglige Hus


- Jeg har helt tiden vidst, at jeg ville tilbage, og jeg var hjemme i Esbjerg i stort set alle weekender, mens jeg læste i Aarhus. Jeg syntes faktisk, at det var træls, at jeg ikke kunne læse jura her i byen. Havde muligheden været der, ville jeg uden tvivl have læst i Esbjerg, siger Stine Eggers.

At Patrick Larsen, der stammer fra Fredericia, nu rykker vestpå, begrunder han med den faglige udfordring i a-kasse jura.

Annonce

Stor søgning

Da Det Faglige Hus senest opslog en stilling som advokatfuldmægtig/advokat, var 13 ansøgere bosat i Aarhus samt en håndfuld i henholdsvis Odense og Aalborg. Dertil kom en halv snes ansøgere fra de sydøstjyske købstæder, som Esbjerg sædvanligvis konkurrerer med.

Det samme billede tegner sig i forhold til et aktuelt stillingsopslag som jurist til Faglig Hjælp og Retssager, som indtil videre 50 har reageret på.

Når Det Faglige Hus gerne ansætter jurister, der i forvejen har en tilknytning til Sydvestjylland skyldes det, at man under gennemgang af ansøgninger på forhånd har en fornemmelse af, at nogle uden lokal tilknytning ikke brænder så meget for jobbet, men sandsynligvis smutter igen efter kort tid, oplyser Johnny Nim.

Mandag ansatte Det Faglige Hus i øvrigt endnu en jurist til a-kassen ud over de fire, der er tiltrådt. Den pågældende tiltræder mandag og er i lighed med de andre fra Esbjerg-området.

Annonce

Studerende vil gerne Esbjerg

- Interessen for Esbjerg er til stede. Vi kunne godt bruge flere ansøgere til stillingsopslag som jurist i a-kassen, og det vil der givetvis komme, når vi får et jurastudium i Esbjerg. Selvfølgelig er der altid nogle, der søger til de større byer som Aarhus og København, men de fleste har heldigvis fokus på indholdet i et studium og vil derfor også lægge billet ind på at studere i Esbjerg, ligesom universitetsstuderende også skeler til, om der i studiebyen er mulighed for at få studiejob i advokatfirmaer, virksomheder og organisationer, der kan og vil medvirke under ex specialeskrivning, mener Nim.

Jurist-status

Det Faglige Hus har lige nu 35 jurister, advokatfuldmægtige og advokater ansat. Ifølge landsformand for Det Faglige Hus, Johnny Nim, vil der blive brug for mange flere i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Vild skov bliver for os alle

Esbjerg

Tre smittede familier tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium: Borgmester kræver anden model for nedlukning

Annonce