Annonce
Kolding

Nyvalgt europapolitiker: Bye-bye til Kolding Byråd

Asger Christensen vil blive ved med at deltage i Venstres gruppemøder i Kolding Byråd så vidt som overhovedet muligt for at bevare en tæt kontakt til det lokale. Foto: Søren Gylling
Efter godt fem år i byrådet tjekker Asger Christensen ud for at passe sin nye plads i EU-parlamentet. Men han vil bevare en tæt kontakt til Kolding.

Kolding: Den 61-årige landmand Asger Christensen fra Jordrup har truffet sin sidste beslutning som medlem af Kolding Byråd. Efter at han i forrige uge stormede ind i Europaparlamentet med over 31.000 personlige stemmer, har han nu modtaget mødekalenderen for de kommende aktiviteter i Bruxelles og Strasbourg

- Det kommer slet ikke til at harmonere med byrådsarbejdet. Jeg vil skulle melde afbud til halvdelen af møderne enten her eller der. Det vil jeg ikke kunne forsvare overfor mine vælgere, siger Asger Christensen, som dog bevarer en lille dør på klem til byrådet i resten af byrådsperioden, som varer til og med 2021. Formelt nøjes han nemlig med at søge orlov i stedet for at træde helt ud.

- For hvis der nu skulle ske et eller andet, som gør, at jeg at jeg alligevel kan passe byrådsarbejdet, så vil jeg gerne have muligheden. Det kunne for eksempel være, at byrådet begynder at holde sine møder om mandagen eller fredagen i stedet for om tirsdagen, siger Asger Christensen.

Han lægger ikke skjul på, at han har været utroligt glad for arbejdet i byrådet.

- Og det kommer jeg virkelig til at savne. Men jeg vil jo stadig være medlem af Venstres gruppe og deltage i gruppemøderne så vidt muligt, så jeg kan blive ved med at være så tæt på det lokale som overhovedet muligt. Jeg vil også bevare alle mine poster i landbruget for at bevare fødderne i muldet, siger Asger Christensen.

Hvad har du været mest glad for at have været med til som byrådsmedlem?

- Hele den udvikling, vi har sat i gang med Marina City og fortætning af midtbyen, er helt fantastisk. Jeg plejer at kalde det mini-Shanghai, og det mener jeg.

Hvad har du været mest ked af?

- Jeg er ked af, at Kolding Havn skal lukkes, og at vi ikke fik sat et biogasanlæg i gang. Men de beslutninger var jeg jo heller ikke med i.

Asger Christensen

  • Han er 61 år og blev valgt ind i byrådet ved valget i 2013.
  • Han har haft orlov siden slutningen af marts, og meningen var i første omgang, at orloven skulle slutte med udgangen af juni.
  • Han har blandt andet været formand for Kolding Havn, og han var eneste Venstre-politiker, som stemte imod beslutningen om, at havnen skal udfases og lukkes henover de kommende 25 år.

Spiller ikke

Borgmester Jørn Pedersen (V) kalder ikke overraskende Asger Christensens beslutning for "ganske fornuftig" al den stund, at borgmesterens er imod dobbeltmandater og selv har opfordret sin partifælle til at tage orlov fra byrådet i resten af byrådsperioden.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Asger får rigtig travlt i EU-parlamentet, og vi må bare sige, at byrådsarbejdet er så krævende, at det ikke spiller at sidde begge steder. Jeg er selvfølgelig ked af, at jeg mister et byrådsmedlem, men Asger vil jo bevare sin lokale forankring, så derfor får vi nu en rigtig god kontakt til EU, siger han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Mens andre får store ekstraregninger: Trefor-kunder kan forvente stabile priser på fjernvarmen

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Nabomor efter gårsdagens dødsulykke: Folk kører for stærkt her

Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Sydjylland

Slut med samfundskritisk sygdom og restriktioner - vi gør status: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Kolding

Forpagterpar stopper efter seks år: Hvem vil overtage restaurant ved stranden?

Esbjerg

Efter voldsomt overfald på gruppe: Mistænkte blev fundet med næsen i kokain

Tønder For abonnenter

En kendt far og onkel: Nu er Andreas selv på vej frem på håndboldbanen

Sydjylland

Podere lurede kvindes oplysninger ved coronatest og tilføjede hende som ven på Facebook

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Haderslev

Tre-årige Ayia er hårdt ramt af kræft - nu har forældrene startet en indsamling til de seje sygeplejersker på OUH

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

VEJLE For abonnenter

Trængslen på Vejlefjordbroen runder vildt tal oven på coronaen: Vejdirektoratet kan ikke skrue på flere håndtag - løsningen kan få vejlensere til at se dobbelt

Sønderborg For abonnenter

Alssundbroen fylder 40: Mere end 20 års kamp skulle der til, før den blev bygget

Vejen

Diskussionen om børnecenter løb løbsk: Winnie endte med at melde sig ud af skolebestyrelse i ren frustration

Annonce