Annonce
Sport

OB forværrer Esbjergs sløje sæsonstart

John Randeris/Ritzau Scanpix
Esbjerg har stadig sin første superligasejr til gode i denne sæson efter 0-1 hjemme mod OB.

Selv om Esbjerg spillede en god kamp søndag eftermiddag mod OB, var det ikke nok til at tage point i fjerde spillerunde af 3F Superligaen.

Esbjerg var ellers bedst i store dele af kampen mod et tamt OB-mandskab, men vestjyderne har svært ved at score mål, og det var også tilfældet søndag.

Omvendt var OB kynisk, da holdet fik chancen efter en af de dårligere præstationer indtil videre.

Det betyder, at esbjergenserne forsat ligger næstsidst i tabellen med et point efter fire kampe, mens fynboerne er på en foreløbig femteplads med seks point.

I starten var det ellers Esbjerg, der sad på det meste, men første halvleg var symptomatisk for esbjergensernes sæsonstart, og især en situation beskrev den meget godt.

Efter et af flere gode opspil ude i Esbjergs højreside fik angriberen Yuri Yakovenko et perfekt indlæg fra vestjydernes højrekant Mathias Kristensen, men den ukrainske angriber tog et for langt træk og lavede i stedet frispark på OB's målmand Oliver Christensen og modtog et gult kort.

Lige ved og næsten for hjemmeholdet, der stod velorganiseret på banen, var gode med bolden og gjorde det svært for fynboerne at komme igennem. Faktisk havde gæsterne ikke en reel chance i første halvleg, da de spillede for langsomt.

I anden var kampbilledet det samme. Esbjerg gik længere frem på banen, og det betød, at fynboerne fik mere plads offensivt.

Det udnyttede OB's nyindkøbte Sander Svendsen efter 66 minutters spil. Angriberen halvflugtede bolden op i nettaget ude foran feltet, og nu var OB foran trods spil og chancer.

Esbjerg gik nu endnu længere frem på banen, og det betød flere omstillingsmuligheder til gæsterne, der stod bedre i forsvaret, efter at de var kommet foran.

Skarpheden manglede for hjemmeholdet, og kampen endte 0-1.

Esbjerg skal til Aalborg i næste spillerunde, mens fynboerne tager imod Randers hjemme.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce