Annonce
Sport

OB giver topscorer fri til at skifte klub

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Bashkim Kadrii tager ikke med på OB-træningslejr i Tyrkiet, da han ifølge OB er nær et klubskifte.

Superligaklubben OB må sandsynligvis sige farvel til topscorer Bashkim Kadrii, inden transfervinduet lukker fredag ved midnat.

Den målfarlige angriber er således ikke med på det fly, der mandag fragter OB-spillerne til Tyrkiet, hvor fynboerne skal på træningslejr.

Bashkim Kadrii er blevet hjemme, da klubben har givet ham lov til at afsøge muligheden for et klubskifte, inden transfervinduet lukker.

Det skriver OB på sin hjemmeside.

Bashkim Kadrii har været OB's farligste spiller i efteråret, og hans ti superligamål gør ham til ligaens tredjemest scorende i løbet af sæsonens første 20 spillerunder.

Fodboldmediet bold.dk kunne i sidste uge berette, at Bashkim Kadrii var på vej til en klub i Saudi-Arabien, og søndag skrev Fyens Stiftstidende, at et salg forventes at indbringe OB mindst ti millioner kroner.

Mathias Greve og Anders K. Jacobsen skal heller ikke med på træningslejren, da de ligeledes afsøger mulighederne for et skifte en af de kommende dage, oplyser klubben.

/ritzau/

Annonce
OB-trup til træningslejr i Tyrkiet
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce