Annonce
Udland

Obama går i næste uge på scenen i Joe Bidens valgkamp

Josh Edelson/Ritzau Scanpix
Onsdag vil Barack Obama for første gang deltage i valgkampen på vegne af Demokraternes præsidentkandidat.
Annonce

USA's tidligere præsident Barack Obama vil i næste uge for alvor gøre sit indtog i valgkampen for Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden.

Det oplyser Bidens valgkampagne fredag aften, skriver nyhedsbureauet AFP.

Obama vil onsdag rejse til Philadelphia i delstaten Pennsylvania, hvor han vil deltage i valgkampen på vegne af Joe Biden og den demokratiske vicepræsidentkandidat Kamala Harris.

Biden-kampagnen giver ikke yderligere oplysninger om, hvilke aktiviteter Obama vil deltage i. Men flere detaljer vil følge senere, lyder det i en pressemeddelelse.

Pennsylvania er en af de vigtige svingstater, som Biden og den republikanske præsident, Donald Trump, kæmper om frem mod præsidentvalget 3. november.

Den 59-årige Barack Obama holdt sig på sidelinjen under Demokraternes primærvalg. Men efter at Joe Biden vandt titlen som partiets præsidentkandidat, har Barack Obama givet sin støtte til Biden.

På Demokraternes partikonvent i august opfordrede Obama vælgerne til at støtte Biden og sagde, at det er selve USA's demokrati, der er på spil.

Joe Biden var vicepræsident, da Obama var præsident fra 2009 til 2017.

Ifølge den tidligere præsident gjorde Biden ham til "en bedre præsident".

- Han har karakteren og erfaringen til at gøre os til et bedre land, sagde Obama.

Denne uge har Obama i sin egen podcast kritiseret præsident Trump for at "accelerere" misinformation i samfundet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Natten til fredag dansk tid deltog både Biden og Trump i tv-transmitterede vælgermøder, hvor de modtog spørgsmål fra vælgerne.

De to skulle egentligt efter planen have mødtes til valgkampens anden debat mellem præsidentkandidaterne. Men blandt andet på grund af præsident Trumps sygdomsforløb med covid-19 blev debatten aflyst.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce