Annonce
forside

Obama - igen, igen

Læserbrev: Alle, der her i avisen, har udtrykt deres store tilfredshed med Obamas besøg, har indtil nu ikke fortalt, hvori det fantastiske består. Senest var det formand for Erhvervsgruppen Kolding, Søren Nielsen. JydskeVestkysten 8. december.

En masse flotte ord bliver der skrevet: Tænke og handle stort. Format. Kolding på verdenskortet. Stå sammen. Og så videre.

Er det for meget forlangt, at bare en af jer, der er super glade for Obamas besøg, fortæller hvori det fantastiske består.

Har ekspræsidenten gjort noget, sagt noget bemærkelsesværdigt, mens han var i Kolding? Så tror jeg, vi er mange, der gerne vil høre om det i stedet for alle superlativerne.

Jeg anser det stadig som penge ud af vinduet. Penge som måske kunne være brugt på de dårligst stillede i Kolding.

Så kunne Kolding måske ikke komme på verdenskortet men kun på Danmarkskortet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Bossen går fra borde

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce