Annonce
Kolding

Obama koster Kolding-borgerne 750.000 kroner

Barack Obamas besøg koster kommunen 750.000 kroner. Arkivfoto: Kevin Lamarque/Ritzau Scanpix

Kolding Kommunes bidrag til Barack Obamas besøg er 750.000 kroner. Kommunen får ikke indblik i den samlede økonomi i arrangementet.

Kolding: Kolding Kommune betaler 750.000 kroner for at få den tidligere amerikanske præsident Barack Obama på besøg den 28. september.

- Vi betaler 750.000 kroner som et markedsføringsbidrag, fortæller borgmester Jørn Pedersen (V).

- Det kunne have været højere, men økonomi og sammenhængen i arrangementet er sådan, at det ikke er nødvendigt.

Økonomiudvalget behandler sagen på et møde tirsdag 21. august, men Jørn Pedersen fortæller, at udvalget uden for dagsordenen allerede har nikket ja til tilskuddet.

Den samlede pris for besøget hemmeligholdes som en del af kontrakten med Barack Obama. Kolding Kommune får ikke indblik i den samlede økonomi i arrangementet.

- Det ved vi, at det kan vi ikke få. Det er fuldt fortroligt. Vi betaler for markedsføringsværdi og ikke for at bidrage i en pengekasse, siger Jørn Pedersen.

Annonce

Præsidentbesøget

Besøget foregår fredag den 28. september. Den tidligere præsident skal på Syddansk Universitet i Kolding mødes med 600 gæster, heraf 200 studerende. Overskriften for besøget er "A conversation with President Barack Obama", og emnet er fremtidens iværksætteri og lederskab.Foreningen Business Kolding, som står bag arrangementet, sendte også en ansøgning på 750.000 kroner til Region Syddanmark, men den blev trukket tilbage tirsdag efter kritik fra politikere i regionsrådet.

Udover Kolding Kommune bidrager Nordea og Syddansk Universitet også økonomisk som samarbejdspartnere.

To millioner

Ifølge Jørn Pedersen har omtalen allerede tjent de 750.000 kroner og mere til ind.

- Lanceringen af det var lig med to millioner kroner. Det har vi via medieovervågning, som vi abonnerer på, hvor det omregnes. Det er ikke os, der har siddet med lommeregneren, siger borgmesteren, der har endnu større forventninger, når Barack Obama kommer den 28. september.

- Omtalen vil eksplodere ved besøget.

Jørn Pedersen mener, 750.000 kroner er billigt for Kolding Kommune.

- Vi ønsker selvfølgelig at betale mindst muligt og bruge færrest mulige skattekroner på det. Det her er ret og rimeligt, i forhold til at det er det største arrangement nogensinde i kommunens historie, siger han.

Kolding Kommune arbejder på at stable en række sidearrangementer på benene for at få mest muligt ud af præsidentbesøget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce