Annonce
Varde

Oberst: Det bliver en hård kamp om kasernerne

Oberst Birger Mejlholm og garnisonskommandant på Varde Kaserne ved, at Varde er med i spillet om forøget kapacitet og nye enheder. Men Varde Kaserne kan også ende med færre ansatte end de 530 i dag. Foto: Henrik Reintoft

Varde Kaserne kan både blive vinder eller taber efter forsvarsforliget. Det vurderer garnisonskommandant Birger Mejlholm på Varde Kaserne.

Annonce

Varde/Oksbøl: Lige nu hvæsses der knive til kampen om arbejdspladserne på landets kaserner. Og kamp kan vi forvente ifølge garnisonskommandant Birger Mejlholm på Varde Kaserne med i alt 530 stillinger.

- Der bliver benhård kamp om alle de ting, som Hæren har på sin ønskeliste, siger Birger Mejlholm.

I begyndelsen af oktober fremlægger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) sit og Regeringens bud på et forsvarsforlig for 2018-2022. Denne gang med en lidt anderledes tilgang, da Forsvaret er blevet bedt om at finde effektiviseringer for 950 millioner kroner om året.

Samtidig lægger regeringen op til at løfte hele forsvarsbudgettet væsentligt, da man ønsker et mere slagkraftigt Forsvar. Og forventningen er, at Forsvaret får flere milliarder at gøre med i forhold til i dag. Derfor er der mange ønsker fra de tre værn.

Forsvarsforlig

Det danske forsvarsbudget er på 21,3 milliarder kroner i 2017.Der er lagt op til, at der skal findes årlige besparelser på 950 millioner kroner. Men samtidig lægger Regeringen op til, at Forsvaret får et betydeligt større budget i fremtiden. Hvor mange milliarder kroner er endnu ikke oplyst.

Varde Kommune har 1.288 ansatte på henholdsvis Varde Kaserne (530), Oksbøllejren (698) og Nymindegablejren (60).

Annonce

Nyt til Varde

Og Birger Mejlholm ved efter møder med hærchef H.C. Mathiesen, at Hæren har en lang række ønsker. Også for Varde Kaserne.

- Jeg ved, at de foreslår, at der skal købes nyt til Varde Kaserne, siger Birger Mejlholm.

Og han er også bekendt med, at der er ønske om at placere eller flytte enheder til Varde Kaserne. Han ved ikke hvad. Men det kunne være, at Hærens Sergentskole fik vokseværk med forslaget om at samle alle tre værns sergentskoler et sted.

Men inden de i Varde Kommune begynder at hæve armene, så hiver han dem ned igen.

For cirka 75 af de ansatte i Hærens Efterretningscenter arbejder i staben og med udviklingsopgaver. Og Budgetanalysen for Forsvaret 2017 foreslår, at selve udviklingsopgaverne i Hæren skal samles et sted. Det kan også komme til at ramme Hærens Kamp- og Ildstøttecenter i Oksbøllejren særdeles hårdt, da der her i dag er flere hundrede udviklingsjobs.

- Det er ikke alle, der får glæde af plusserne. Det er lige sandsynligt for mig - worst case eller best case, siger Birger Mejlholm.

Best case indeholder for ham også langt flere værnepligtige, mens worst case er en samling af Hærens udviklingsopgaver et andet sted end i Varde Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce