Annonce
Danmark

OBS - for her er noget der ikke fungerer

Peter Rasmussen, chefredaktør, avisen Danmark. Foto: Peter Leth-Larsen

Det er ikke så ofte, det sker. Måske er det i virkeligheden aldrig sket før. Men det gjorde det så i denne uge, hvor partier på tværs af Folketinget fra det meste af blå blok over Socialdemokratiet og SF blev enige om et beslutningsforslag, som Enhedslisten har stillet på udlændingeområdet.

Det hele handler om børn, der sendes ud af Danmark på genopdragelsesture i forældrenes tidligere hjemlande. Ofte er det ulykkelige historier om ikke særligt velintegrerede forældre, der føler, at de er ved at miste grebet om deres børn og derfor sender dem til familiens oprindelsesland for at indkode nogle af de gamle værdier. Der kan for eksempel ligge kæntrede ægteskaber bag eller det kan være forældre, "der benytter sig af genopdragelsesrejser som løsning på en konflikt eller problemadfærd. Det vil det typisk dreje sig om børn, der eksempelvis pjækker fra skolen, udviser kriminel adfærd eller har stofmisbrugsproblemer," som Udlændinge og integrationsministeriet beskriver det.

Problemet er, at sådan som reglerne fungerer nu, kan børnene miste deres opholdstilladelse i Danmark efter tre måneders tvunget genopdragelsesrejse. Man staffer med andre ord børnene for forældrenes mangel på evne til at tilpasse sig det danske samfund.

Annonce

Den regel vil Enhedslisten have ændret som reaktion på bogen Genopdragelsen, der udkom på Informations forlag før jul. Her fortæller Samira sin historie om at blive tvunget på genopdragelsesrejse til Pakistan og efterfølgende at have mistet sin danske opholdstilladelse, da hun vender tilbage til Danmark.

Reglen er egentlig lavet for at afskrække forældre fra at sende deres børn på genopdragelsesrejse. Men det virker bare ikke. Hver år bliver mindst 100 børn sendt ud af landet for at blive afrettede, viser opgørelser tilbage fra 2018.


Reglen er egentlig lavet for at afskrække forældre fra at sende deres børn på genopdragelsesrejse. Men det virker bare ikke.


Da integrationsminister Mattias Tesfaye læste bogen, skrev han ifølge Information et lille notat i margen af siden, da Samiras opholdstilladelse bortfaldt: "OBS - for her er noget der ikke fungerer".

Og det er regeringen, Venstre, De Konservative, SF, De Radikale og Enhedslisten så enige i.

Annonce
Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

Haderslev For abonnenter

Efterskolen satte hjerterne i brand: Ti år efter skal Laura og Frederik giftes

Tønder

Skiftedag: Kendt Tønder-kok i spidsen for nyåbnet restaurant i Skærbæk

Vejen

Bilentusiaster skynder sig langsomt: Lokal gruppe vil vise lir og lækre detaljer ved træf på Assersbølgård

Kolding For abonnenter

Han er firmaets mand og en "uddødende race": Nu kan revisor fejre 50-års jubilæum i samme virksomhed

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Danmark

Omfattende feriehjælp til fattige familier: - En kæmpe håndsrækning, det er min første ferie sammen med alle børnene

Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aabenraa

16-årige pige fundet: Politiet var bekymret for hende

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB

Paul Conway holdt sit løfte til avisen: Nu er der kontakt mellem EfB og van der Vaart

Annonce